Rosberg esős, Hamilton száraz futamot szeretne - F1VILÁG.HU

Rosberg esős, Hamilton száraz futamot szeretne

HIRDETÉS

Nico Rosberg bízik abban, hogy esős marad az idő a Brazil Nagydíj további részében, miután mindkét esővel tarkított pénteki szabadedzést megnyerte.


Nico Rosberg bízik abban, hogy esős marad az idő a Brazil Nagydíj további részében, miután mindkét esővel tarkított pénteki szabadedzést megnyerte.

A Mercedes német versenyzője az első edzésen csapattársát, Lewis Hamiltont, a másodikon pedig a Red Bull duóját hagyta maga mögött Interlagosban.

Bár elmondta, hogy egyelőre nem biztos abban, hogy a Red Bull megmutatta volna valós erejét az esőben, mégis úgy véli, hogy vizes pályán jobb esélyei lesznek ellenfeleivel szemben a versenyen.

„Összességében jól éreztem magam, egy remek nap volt a mai a vizes pályán” – mondta. „Természetesen nem tudod, hogy a többiek hol állnak. Azt várhatja az ember, hogy a Red Bull egy kicsivel gyorsabb lesz, de nem tudom, hogy mennyi üzemanyaggal köröztek.”

„Számomra az látszik, hogy jól megy az autó az esőben, így bízom abban, hogy továbbra is nyirkos marad az idő. Azt nem tudok, hogy a pole pozíció lehetséges-e az esőben, erről még korai beszélni, azonban véleményem szerint jó esélyünk van arra, hogy a mezőny elején legyünk az időmérőn.”

Csapattársa, Hamilton viszont egyáltalán nem volt megelégedve autójával az esőben.

„Azt kell mondanom, hogy karrierem során az idei év a legrosszabb, már ami az esős teljesítményt illeti” – mondta a brit pilóta.

„Ha visszatekintek a múltba, akkor az esős körülmények mindig is kedveztek nekem, akkor tudtam leginkább kitűnni. Ebben az autóban viszont semmi reményem erre.”

„Nem tudom, mi folyik itt, de nagyon szenvedünk, pedig az autó gyors, hiszen Nico ki tudja hozni belőle azt, ami benne van. Szóval keményen kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk a problémát, és megoldást hozzunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!