Rosberg ezúttal nem hibázott, Hamilton előtt nyert - F1VILÁG.HU

Rosberg ezúttal nem hibázott, Hamilton előtt nyert

HIRDETÉS

A végig hiba nélkül teljesítő Rosberg nyerte a Brazil Nagydíjat a hajrában a nyakára megérkező Hamilton előtt. Massa dobogóra állhatott hazai versenyén.


A végig hiba nélkül teljesítő Rosberg nyerte a Brazil Nagydíjat a hajrában a nyakára megérkező Hamilton előtt. Massa dobogóra állhatott hazai versenyén.

Sima, problémamentes rajtot produkált a mezőny a az elmúlt két naphoz hasonlóan ezúttal is száraz brazíliai aszfalton. A levegő 23, az aszfalt hőmérséklete 46 Celsius fok volt a 71 körös verseny elején.

A top5-ben nem is történt változás a rajt alatt és után, így Rosberg, Hamilton, Massa, Bottas, Button volt a sorrend. A brit mögé feljött csapattársa, Magnussen, az aprót rontó Vettelt pedig Alonso is megelőzte.

Massa már az 5. kör végén behajtott a bokszba kerékcserére, a lágyakról a közepesekre váltott. A következő körben a mögötte autózók közül többen is így tettek, sőt, a 7. kör végén Rosberg is kereket cserélt, majd a következő fordulóban Hamilton is kiállt. Eközben Hülkenberg vette át a vezetést, akit Kvyat követett.

Rosberg jobb ütemben tudta átlépni a Toro Rossót és a Force Indiát, mint a jobb hátsó gumik túlmelegedésével és némi vibrációval is küzdő Hamilton, így a 15. körben már bő 2 másodperc volt a német előnye.

A mezőnyben többen is a gumik szemcsésedésével küzdöttek, a többség 20 körös második etapot tudott teljesíteni, ami háromcserés taktikát eredményezett. Rosberg is kiállt a 26. kör elején, amit Hamilton úgy próbált kiaknázni, hogy két körrel tovább kint maradt. Terve jól is alakult, egészen addig, amíg a négyes kanyarban ki nem sodródott az aszfaltozott bukótérbe, amivel nemhogy esetleges előnyét vesztette el, de a kerékcsere után bő hét másodperces hátrányba került csapattársával szemben.

Ettől Rosberg kicsit mintha elkényelmesedett volna, Hamiltonnak azonban a nagy rohanásban ismét túlmelegedtek a gumijai, hátránya azonban így is apránként csökkent.

Ricciardo számára a 40. körben véget ért a verseny, a Red Bull bal első felfüggesztése adta meg magát.

Rosberg 20 körrel a vége előtt állt ki utolsó kerékcseréjére, ekkor előnye már kevesebb, mint 2 másodperc volt Hamiltonnal szemben. A brit a következő körben hajtott be a bokszba, majd megérkezett Rosberg nyakára. Nem is teketóriázott sokat, azonnal elkezdte sanyargatni csapattársát.

Hirdetés

Massa harmadik helye úgy sem forgott veszélyben, hogy első kerékcseréje alatt a bokszban túllépte a megengedett sebességhatárt, és emiatt 5 másodperces büntetést kapott, amit a második kerékcsere alatt tudott le, illetve a harmadik bokszlátogatás előtt először a McLaren szerelőihez gurult oda, nem sajátjaihoz.

Hamilton folyamatosan ott lihegett Rosberg mögött, de komoly támadást nem tudott indítani. Ezen kívül is akadt látnivaló a hajrában, például Button és Räikkönen negyedik helyért folytatott csatája, amiből végül Vettel is hasznot húzott. Button átverekedte magát a ferraris finn pilótán, aki ritmust vesztett, és így Vettel számára is könnyű préda lett. Körökkel később Alonso érkezett meg Räikkönenre, ők is keményet küzdöttek egymással, végül négy körrel a vége előtt a célegyenes végén Alonso megszerezte a hatodik helyet.

Rosberg előnye kitartott a végéig, így megszerezte idei ötödik győzelmét is, és ezzel 17 pontra csökkentette összetettbeli hátrányát. Massa könnyedén lett harmadik. A fent részletezett csaták után a Button, Vettel, Alonso, Räikkönen négyes is lecsillapodott, így értek célba.

Hülkenberg nyolcadikként zárt, Magnussen előtt. Az utolsó pontot Bottas neve mellé írják, akinek a bokszkiállásai finoman szólva sem voltak tökéletesek ezen a délutánon.

A világbajnokság záró futamát két hét múlva Abu Dhabiban rendezik, ahol, mint azt már bizonyára mindenki jól tudja, dupla pontokat osztanak majd a verseny után. Az egyéni világbajnoki cím sorsa is ott fog eldőlni Hamilton és Rosberg között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!