Rosberg: Hamilton tipikus arcát mutatta Kínában - F1VILÁG.HU

Rosberg: Hamilton tipikus arcát mutatta Kínában

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Videóblogjában fejtette ki véleményét a múlt hétvégi Kínai Nagydíjjal kapcsolatban a Forma-1 korábbi világbajnoka, Nico Rosberg. A német ex-versenyző Max Verstappenről, Lewis Hamiltonról és Daniel Ricciardóról is elmondta véleményét.

Miközben Ricciardo remek előzéseket bemutatva nyert Sanghajban, Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak igazán kemény napja volt vasárnap.

Verstappen ugyan a győzelemre is jó eséllyel pályázhatott, ám végül tönkretette saját, illetve a ferraris Sebastian Vettel versenyét is.

Rosberg szerint a hollandnak tanulnia kell a hibáiból, ha ugyanis így vezet továbbra is, soha nem lesz belőle világbajnok.

„Verstappen az egyik legnagyobb tehetség a mezőnyben, nagyszerű jövő áll előtte” – mondta a 2016-os év legjobbja.

„De ha úgy vezet továbbra is, ahogy most, nem lesz belőle világbajnok. Mert nagyon sokat hibázik, három versenyen öt hibája volt – öt jelentős hibája. Ez túl sok. De a vasárnapi egy igazán kemény nap volt számára, mint fiatal versenyző számára: kiütötte a bajnoki éllovast, önmagát, kapott is egy büntetést, mert 100 százalékit az ő hibája volt.”

„Ráadásul a csapattársa megnyerte a futamot, méghozzá hihetetlenül nagyszerű módon. Ez egy igazán kemény nap volt, nagyon fájdalmas számára. De remélhetőleg egy olyan nap, amelyből Max tanulni fog, és melynek köszönhetően fejlődik.”

Rosberg 2016-ban le tudta győzni Hamiltont, és ha valaki, akkor ő igazán jól ismeri a négyszeres világbajnokot. A Mercedes volt versenyzője elárulta, úgy érzi, korábbi csapattársa nincs formában, ám meggyőződése, hogyha összekapja magát, nagyon keményen vág majd vissza.

Hirdetés

„Lewis egy kicsit… nos, Lewis igazán sokat küszködött a hétvége során, és az interjúit elnézve nem is nagyon értette. Tipikus arcát mutatta: ha a dolgok nem alakulnak tökéletesen, elkezdi elveszíteni a fonalat, veszít a motivációjából… küszködik egy ideje, már néhány futam óta. Ezek azok a versenyek, amelyeket ellenfélként ki kell használnod. Sebastiannak pedig ez most nem sikerült, ami nagy visszalépés neki is.”

„Lewis ugyanis mindig visszavág, és ha visszavág, nagyon keményen vág vissza. Olyankor majdhogynem verhetetlen. Kíváncsian várom, mikor jön el ez a pillanat.”

A Kínai Nagydíjon győztes Ricciardót pedig méltatta Rosberg: a német szerint nem kétséges, hogy az ausztrál az egyik, ha nem a legjobb az előzések tekintetében az F1-es mezőnyben.

„Daniel nagyszerű munkát végzett, ő a legjobb előző a mezőnyben, valószínűtlen manővereket hajtott végre. Emlékszem, mindig az volt a legrosszabb, amikor ő volt mögöttem, mert mindig óriási fenyegetést jelentett. Ezúttal is pazar előzéseket produkált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!