Rosberg idén először a dobogó tetején - F1VILÁG.HU

Rosberg idén először a dobogó tetején

HIRDETÉS

Nico Rosbergnek összejött az áhított győzelem, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett, a harmadik pedig Sebastian Vettel lett a Ferrarival.


Nico Rosbergnek összejött az áhított győzelem, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett, a harmadik pedig Sebastian Vettel lett a Ferrarival.

A mezőny 26 ℃-os levegő- és 47 ℃-os pályahőmérséklet mellett rajtolt el – a startot követően a második helyről induló Vettelnek sikerült megelőznie a Mercedeses Lewis Hamiltont. A zöld jelzés után Kimi Räikkönen és a williamses Felipe Massa is előrébb tudott jutni, az első tíz versenyző közül így csak Nico Rosberg és Valtteri Bottas őrizték meg rajtpozíciójukat.

Egy jó taktikának köszönhetően Hamilton végül visszavette Vetteltől a rajtnál elveszített második pozícióját, a német versenyző nem is tudott visszatámadni, ezt követően folyamatosan a forgalomra panaszkodott, szerinte értékes időt veszített ellenfelei miatt.

Valtteri Bottas, a Williams versenyzője az egész futam során tartotta negyedik pozícióját, azt a verseny végén sem adta ki a kezéből, amikor Kimi Räikkönen próbálta támadni őt. Mögöttük Bottas csapattársa, Felipe Massa végzett a hatodik helyen, ő volt az utolsó versenyző, aki nem kapott kört Rosbergtől. A hetedik helyen Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal, nyolcadik lett Romain Grosjean, kilencedikként, így pontszerző helyen zárt a szintén hazai közönség előtt versenyző Carlos Sainz, őt pedig Daniil Kvyat kísérte be a célba tizedikként.

A verseny egyik furcsa jelenetét a Lotus és Pastor Maldonado nyújtották, amikor a venezuelai törött hátsó szárnyával a bokszba hajtott – a csapat egyszerűen letörte a sérült alkatrészt és így versenyzőjüket gyakorlatilag „fél hátsó szárnnyal” küldték vissza a pályára. A Lotus hiába működött a hiányos szárnnyal, Maldonado számára később véget ért a verseny.

A hazai közönség sztárja, Fernando Alonso a 28. körben feladni kényszerült a futamot – a spanyol a bokszba hajtott, majd csak nehezen sikerült megállnia a garázs előtt, szerencsére azonban egyetlen csapattag sem sérült meg. „Aggódtam, miután elveszítettem a pedált – de nagyon gyors volt [az emelő ember], szóval szerencsére nem sérült meg senki” – nyilatkozta Alonso kiesését követően.

Problémás volt a futam során Romain Grosjean kiállása is a Lotusnál – itt nem volt annyira szerencsés az autót emelő csapattag, őt ugyanis ellökte az autó, később fájdalmait borogatással kezelték.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!