Rosberg indulhat az élről a Japán Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Rosberg indulhat az élről a Japán Nagydíjon

HIRDETÉS

Nico Rosberg magabiztos vezetést bemutatva, megnyerte az időmérőt Szuzukában, így csapattársa, Lewis Hamilton mellől, ő indulhat az élről a Japán Nagydíjon. A második sorban a két Williams, Bottas és Massa.



Nico Rosberg maga mögé utasítva csapattársát és bajnoki riválisát, Lewis Hamiltont, megszerezte a pole pozíciót a Japán Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője már a második etapban is a leggyorsabbnak bizonyult, majd a mindet eldöntő utolsó körben sem talált legyőzőre, jóllehet Hamilton utolsó mért körén keményen hajtott, azonban a visszafordítóban elfékezte magát, így két tizeddel lemaradt Rosbergtől.

A Williams duója, Valtteri Bottas és Felipe Massa foglalhat majd helyet a második sorban, lemaradásuk azonban már jelentős a Mercedes párosával szemben.

A harmadik sorban Fernando Alonso sorakozhat majd fel a Ferrarival, Daniel Ricciardo (Red Bull) mellett, akit a McLaren versenyzői követnek Kevin Magnussen és Jenson Button személyében, a világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel előtt, míg az első tíz sorát Kimi Räikkönen zárta a másik Ferrarival.

Jean-Eric Vergne volt a leggyorsabb a Q2-ben kiesők közül, mindössze két tizeddel maradt csak el Vettel legjobbjától, ám a Toro Rosso francia versenyzője egy tíz rajthelyes büntetést kap, amiért autójába kellett szerelni a hatodik erőforrást az idei esztendőben.

Pastor Maldonado éppen, hogy csak megverte csapattársát, Romain Grosjeant, azonban a Lotus venezuelai pilótája a rajtrács végéről vághat majd neki a futamnak, ugyanis ő is már a hatodik motorját használja.

Maldonado azonban a jövő hétvégi Orosz Nagydíjon is egy öt rajthelyes büntetéssel számolhat, ugyanis most csak öt rajthellyel tud csak hátrébbról rajtolni, a másik öt pozíciót pedig átviszi a következő futamra.

A kiscsapatok közül Marcus Ericsson volt a leggyorsabb a Caterhammal, míg csapattársa, a hazai hős Kamui Kobayashi egy baleset után a 21. lett, Max Chilton (Marussia) előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!