Rosberg kis híján kiesett az Ausztrál Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Rosberg kis híján kiesett az Ausztrál Nagydíjon

HIRDETÉS

Kis híján elúszott Nico Rosberg győzelme a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint ugyanis komoly fékproblémái voltak a németnek.


Kis híján elúszott Nico Rosberg győzelme a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint ugyanis komoly fékproblémái voltak a németnek.

Rosberg egy egykiállásos stratégiával teljesítette a szezon első versenyét, mely végül jó taktikának bizonyult, hiszen csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Sebastian Vettel előtt nyerni tudott.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a futam után elárulta, bár Rosberg nem tudott erről, de komoly hőmérsékleti problémák voltak versenyautójának fékjeivel.

„Voltak problémáink Nico autójának féknyereg-hőmérsékletével, mely folyamatosan kúszott felfelé – majdnem odáig fajult a helyzet, hogy elgondolkodtunk a kiálláson. Ez a verseny kétharmadánál volt – törmelékek kerültek a féknyeregbe” – mondta a szakember.

„A maximális értéken aztán stabilizálódott a dolog, és aztán újra elkezdett csökkenni a hőmérséklet – nagyon lassan. De egy ponton nagyon nehéz volt kezelni a dolgot.”

„Nico nem tudott róla. Ilyenkor nem szabad elmondani neki. Ha veszélyessé vált volna a helyzet, a figyelmeztetés felvillant volna – nagyon közel voltunk hozzá, de semmit sem tehettünk.”

Wolff elárulta azt is, arra számítottak, hogy a verseny végén gondjaik lesznek majd a Pirelli közepes keverékű abroncsaival.

„15 körrel a vége előtt a számításaink azt mutatták, hogy a gumik nem fognak kitartani. 5 körrel a leintés előtt aztán a bal hátsó futófelülete már kezdett leválni. A gumimérnökünk ekkor azt mondta, ’5 kör még a végéig, ennyi’. Ilyenkor nem lehet kiállítani a versenyzőket, nem lehet mondani nekik, hogy menjenek lassabban, hiszen akkor még jobban visszaesett volna a gumik hőmérséklete.”

„A bal hátsóval nagyon sok tapadást veszítettünk, de ez csak egy a négy kerékből – és végül célba tudtunk érni.”

Hirdetés

A Mercedes versenyzői számára egyébként nem alakult jól a rajt, a Ferrari mindkét versenyzője lehagyta Rosbergéket.

„A rajtgyakorlataink már tegnap sem voltak jók” – mondta Wolff.

„Nem tudtuk, hogy gondjaink lesznek-e ezzel a versenyen, vagy sem. Őszintén szólva nem tudom, mi történt a rajtnál, ki kell elemeznünk a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!