Rosberg: Kubicának még nem kell lemondania az F1-es versenyzésről - F1VILÁG.HU

Rosberg: Kubicának még nem kell lemondania az F1-es versenyzésről

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Bár idén nem versenyezhet a Forma-1-ben, Robert Kubicának még nem kell lemondania arról, hogy úja rajthoz álljon a száguldó cirkuszban – mondja menedzsere, Nico Rosberg.

Kubica jó eséllyel pályázott Felipe Massa megüresedett helyére, a Williams azonban végül úgy döntött, Szergej Szirotkinnak ad lehetőséget az új szezonban.

Mindazonáltal Kubica sem maradt szerződés nélkül, a Williams ugyanis tartalék- és fejlesztőversenyzőként számít rá. Ebben a szerepkörben pedig több F1-es teszten, illetve pénteki szabadedzésen is autóba ülhet majd.

A lengyel nemrég azt mondta, nem mondott még le az F1-es visszatérésről.

„A célom továbbra is az, hogy versenyezzek a Forma-1-ben, és ez egy újabb fontos lépés ebbe az irányba. Alig várom, hogy elkezdődjön!” – mondta Kubica.

A rutinos versenyző ügyeit intéző korábbi F1-es világbajnok, Nico Rosberg úgy véli, nem záródott még be a kapu Kubica számára.

„Robert rengeteg kilométert megtehet idén” – mondta a német.

„Számára ez egy fantasztikus szerződés, és kétségkívül egy lépés a megfelelő irányba.”

Kubica és menedzsmentje egyébként a hírek szerint 8 millió dollárt tudott összeszedni, ennyit tudtak volna fizetni a Williams üléséért, tesztpilótai szerepkörében azonban idén fizetést fog kapni a brit istállótól.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!