Rosberg lendületet kapott a barcelonai győzelemtől

Nagy önbizalmat adott Nico Rosbergnek a múlt vasárnapi, spanyolországi győzelem.


Nagy önbizalmat adott Nico Rosbergnek a múlt vasárnapi, spanyolországi győzelem.

A német versenyzőnek idén először sikerült legyőznie csapattársát, a listavezető Lewis Hamiltont: Rosberg a pole pozícióból rajtolva tudott nyerni Barcelonában, ezzel csökkentette hátrányát az összetettben az angollal szemben.

„Természetesen nagy lökést ad ez az eredmény. Az biztos, hogy jobb, mintha ellenkezőleg alakult volna minden” – mondta nagyon diplomatikusan Rosberg, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap erről érdeklődött.

„Nehéz, amikor Lewis folyamatosan nyer, de abszolút hiszek a képességeimben, és hittem abban is, hogy hamarosan újra nyerni fogok.”

„Spanyolországban pedig megtettem. Minden összejött – márpedig mostanáig nem így volt. Az egész hétvége fantasztikusan alakult.”

„A hozzáállásom nem volt más. Természetesen mindig próbálom optimalizálni a dolgokat, kisebb változtatásokat elvégzek itt-ott, de alapvetően minden ugyanaz volt.”

A német hozzátette, neki személy szerint nagyon jól jött volna, ha a hétvégén a ferraris Sebastian Vettel meg tudja tartani a második helyet.

„Érdekes lett volna, ha Sebastian marad a második helyen, hozhattam volna még néhány extra pontot Lewison. Persze ugyanakkor azt is tudom, mi az, ami fontos a csapatnak.”

A barcelonai kettős győzelem volt egyébként a páros 14. közös sikere, Ayrton Senna és Alain Prost szintén ugyanennyire voltak képesek annak idején, a McLarennél.

A rekordot továbbra is a Michael Schumacher – Rubens Barrichello kettős tartja összesen 24 kettős diadallal.

„Ez nagyszerű, és több pontunk is van, mint tavaly ilyenkor” – mondta Rosberg.

„Ez igazán lenyűgöző, hiszen a tavalyi egy kezdeti év volt, most pedig felülmúljuk azt, mivel jobb a megbízhatóságunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!