Rosberg: Még nem világos a taktika - F1VILÁG.HU

Rosberg: Még nem világos a taktika

HIRDETÉS

Nico Rosberg az első szabadedzésen a második, a másodikon pedig az első helyen végzett az Amerikai Nagydíj péntekjén, ám csapattársához hasonlóan ő sem elégedett.


Nico Rosberg az első szabadedzésen a második, a másodikon pedig az első helyen végzett az Amerikai Nagydíj péntekjén, ám csapattársához hasonlóan ő sem elégedett.

Hamilton a pénteki napot követően úgy nyilatkozott, a fékekkel akadtak problémáik, emiatt nem tudtak versenyképesek lenni a szabadedzéseken. Rosbergnek szintén problémái akadtak, ő viszont leginkább a körülményeket hibáztatta a kevésbé erős teljesítmény miatt.

„Az autó nem viselkedett ugyanúgy az első és a második edzésen, mert reggel még viszonylag hűvös volt, és a nap folyamán már melegebb lett. Az ilyen hőmérsékletbeli finomságok ki tudnak hatni egy modern versenyautó egyensúlyára. Ehhez hozzájött az is, hogy a szél megfordult.”

„Az előrejelzések alapján szombatra újra változni fog az idő, ez itt, Austinban nem ritkaság. Ez viszont azt jelenti, hogy a pénteki szabadedzések nem jelentenek nagy segítséget a hétvége további alakulását illetően.”

„Ez megfelelő kezdete volt a hétvégének, jó volt itt vezetni, mert ez egy remek pálya.”

A csapatok próbálták megérteni a szuperlágy abroncsok működését is pénteken, azonban Rosberg szerint ez nagyon nehéz feladat, és egyelőre nem világos számukra sem, hogy milyen taktikát alkalmazzanak a hétvégén.

„A versenyre még nem világos, mert a szuperlággyal versenytempó alatt küszködünk. Úgy gondolom, néhányan lággyal, néhányan pedig szuperlággyal fognak rajtolni. Biztos vagyok benne, hogy az időmérőn bejutunk a Q3-ba a lágyakkal – nem, nem vagyok benne biztos” – gondolta meg magát Rosberg. „De ez lenne a helyes, viszont ezzel rajtolni? Nem biztos. Várnunk kell, majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!