Rosberg megtarthatja pole pozícióját - F1VILÁG.HU

Rosberg megtarthatja pole pozícióját

HIRDETÉS

Az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy nem szab ki büntetést Nico Rosbergre, miután vizsgálatot indított a német pilóta ellen, akit egyesek azzal vádoltak meg, hogy szándékosan hibázott az időmérő végén, hogy megakadályozza Lewis Hamiltont a pole pozíció megszerzésében.



Nico Rosberg megtarthatja pole pozícióját a Monacói Nagydíjon, miután a sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy az időmérő végén történtek nem igényelnek további akciót a részükről.

Az FIA azt követően indított vizsgálatot a Mercedes német versenyzője ellen, hogy az időmérő utolsó etapjának végén – kétes körülmények között – elfékezte magát a Mirabeau bejáratánál, és a bukótérbe engedte autóját, mellyel előkerültek a sárga zászlók.

Mindez pedig azt is jelentette, hogy a mögötte haladók – köztük az első szektorban egyébként igen jó tempót diktáló csapattársa, Lewis Hamilton – kénytelenek voltak elvenni a gázt és félbeszakítani mér körüket.

Miközben Rosberg cáfolta, hogy szándékosan tette volna mindezt, hogy megakadályozza Hamilton abban, hogy megelőzze, a brit pilóta szemkontaktust sem vett fel csapattársával, és nem kívánta kommentálni az esetet.

Az FIA közleményéből kiderül, hogy a telemetriai adatok azt bizonyítják, hogy Rosberg nem tett semmi rosszat, így további akciót sem igényel az eset, azaz a német pilóta az élről vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!