Rosberg: Mi tudjuk a legjobban, mi kell az F1-nek - F1VILÁG.HU

Rosberg: Mi tudjuk a legjobban, mi kell az F1-nek

HIRDETÉS

Nico Rosberg szerint a versenyzőknél jobban senki sem tudja, hogyan kellene javítani a Forma-1-es versenyautókon annak érdekében, hogy izgalmasabbá váljanak a királykategória küzdelmei.


Nico Rosberg szerint a versenyzőknél jobban senki sem tudja, hogyan kellene javítani a Forma-1-es versenyautókon annak érdekében, hogy izgalmasabbá váljanak a királykategória küzdelmei.

Az F1-es versenyzők érdekvédelmi szervezete, a GPDA nemrégiben nyílt levélben kritizálta a Forma-1 irányítását, melyet követően Bernie Ecclestone úgy fogalmazott, a pilóták jobban tennék, ha befognák a szájukat.

Rosberg azt mondja, nem igazán foglalkozik a 85 éves üzletember véleményével.

„Pont nem érdekel, mert mi segíteni próbálunk. Imádjuk ezt a sportot, azt szeretnénk, ha ez lenne a világ leglenyűgözőbb és legizgalmasabb sportága” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ha összeállunk és felemeljük a hangunkat, akkor van egyfajta erőnk, mi pedig szeretnénk támogatni az F1-et a véleményünkkel, szeretnénk iránymutatást adni.”

„Elvégre mi vezetjük az autókat, mi tudjuk, mire van még szükség ahhoz, hogy élvezetesebb legyen a vezetésük. Mi ülünk az autóban, nálunk jobban nem tudja senki. És úgy véljük, hogy elég jól tudjuk azt is, az otthoniak mit is szeretnének.”

„Hogy beválik-e, vagy sem, azt nem tudni, de szerintem megéri próbálkozni, megéri összetartani.”

„Hogy mit is akarunk? Harcolni egymással. 2017-ben nem hiszem, hogy sikerül megvalósítani a kívánalmainkat, hiszen, mint tudjuk, a leszorítóerő az egyik legfőbb dolog, ami hátráltat minket, hiszen nem tudjuk követni egymást.”

„Ha 30 százalékkal több leszorítóerőt teszünk az autókra, akkor az egyértelműen rossz irányvonal. Azt gondolom, a prioritás az kell, hogy legyen, hogy több csatát, több előzést láthassunk. És nem vagyok egyedül a véleményemmel. Nem azt mondom, hogy mindenki így vélekedik, de amennyire tudom, sokan hasonlóképp gondolkodnak.”

Hirdetés

„A gyorsabb autó egy dolog, a több leszorítóerő pedig egy másik. Mechanikusan is gyorsabbá lehet tenni az autókat. Igen, én is gyorsabb gépeket akarok, de másképp szeretném, hogy megvalósuljon, nem pedig a leszorítóerő révén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!