Rosberg nagy fölénnyel nyitott az élen Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Rosberg nagy fölénnyel nyitott az élen Silverstone-ban

HIRDETÉS

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg zárta az élen a Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzését pénteken. Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Fernando Alonso zárt.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg zárta az élen a Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzését pénteken. Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a ferraris Fernando Alonso zárt.

Verőfényes napsütésben, 20°C alatti hőmérséklet közepette kezdték meg a munkát a Forma-1 csapatai pénteken a legendás Silverstone-ban, igaz az első, másfélórás gyakorláson a szél is kissé megnehezítette a versenyzők dolgát.

A leggyorsabb kört a Mercedes listavezetője, Nico Rosberg futotta meg: a német 1 perc 35,424 másodperces idővel zárt az élen, előnye meglehetősen nagy, több min 7 tizedmásodperc volt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A harmadik pozícióban Fernando Alonso végzett, ő 2 tizeddel maradt el Hamiltontól, mögötte pedig a Red Bull ifjú tehetsége, Daniel Ricciardo, valamint Kimi Räikkönen zárt.

A világbajnoki cím védője, Sebastian Vettel hatodik lett, míg az édesapja emlékére rózsaszín sisakban köröző Jenson Button a hetedik legjobb idővel abszolválta a gyakorlást.

Jól szerepeltek délelőtt a Toro Rossók, Daniil Kvyat és Jean-Eric Vergne is bejutott ugyanis a legjobb tízbe.

Nem indult jól a hétvége a Williams számára: Valtteri Bottas autójában délelőtt a gárda tartalékos hölgyversenyzője, Susie Wolff foglalhatott helyet, azonban néhány kör után kénytelen volt leparkolni autóját a pálya szélén.

„Egy olajszivárgás miatt leállt a motor” – nyilatkozta a történtek után Wolff, és bár kétségkívül csalódott volt, hogy nem körözhetett eleget, nagyon örült annak, hogy pályára gurulhatott.

A Williams számára pedig még csak ekkor jött a java: Felipe Massa az edzés 27. percében nagy tempónál elveszítette uralmát az autója felett és a gumifalnak csapódott. Az FW36-os versenygép csúnyán összetört, Massa azonban szerencsére sértetlenül szállt ki belőle. A brazil elmondta, a szeles idő tréfálta meg, és billentette ki egyensúlyából autóját.

Hirdetés

Az első szabadedzésen egyébként összesen négy tartalékpilóta is autóba ült: Wolffon kívül Giedo van der Garde a Lotusnál, Robin Frijns a Caterhamnél, Daniel Juncadella pedig a Force Indiánál kapott lehetőséget.

A Lotus versenyzője, Pastor Maldonado mért kör nélkül zárta a gyakorlást, autójának motorja ugyanis még a bokszutcában megadta magát.

A hétvége programja magyar idő szerint 15 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!