Rosberg: Néhány évig még a Mercedesnél leszek! - F1VILÁG.HU

Rosberg: Néhány évig még a Mercedesnél leszek!

HIRDETÉS

Néhány évig még biztosan maradni fog a Mercedes Forma-1-es csapatánál Nico Rosberg – ezt maga a német versenyző árulta el a minap, Monacóban.


Néhány évig még biztosan maradni fog a Mercedes Forma-1-es csapatánál Nico Rosberg – ezt maga a német versenyző árulta el a minap, Monacóban.

Az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a világbajnoki tabella jelenlegi éllovasa tárgyalásokat kezdett a Ferrarival.

A Sport Bild című német lap mindazonáltal nemrég arról számolt be, Rosberg igencsak jó úton halad afelé, hogy megújítsa év végén lejáró szerződését a Mercedesszel – a tárgyalásokat pedig nem más, mint Gerhard Berger koordinálja.

„Keke [Rosberg] megkérdezte, hogy átvenném-e a tárgyalásokat. Én pedig igent mondtam. De ennek semmi köze egy jövőbeli együttműködéshez. Szimplán egy baráti gesztus” – mondta a korábbi Forma-1-es versenyző.

A Bergerrel való jó kapcsolat nem véletlen: az osztrák már akkor is nagy rajongója volt Nico Rosbergnek, amikor még a BMW Motorsportnál volt vezető pozícióban, ez tette lehetővé azt is, hogy a német 2002-ben először tesztelhetett Forma-1-es autót, méghozzá egy Williams-BMW-t Barcelonában.

Ger

Az ifjú Rosberg útjait 2009 végéig édesapja egyengette, ám ő azt követően a háttérbe vonult, hogy Nico a Mercedeshez szerződött.

Niki Lauda, a Mercedes elnöke a Sport Bildnek megerősítette, hogy a Rosberggel való tárgyalásokat Berger felügyeli: „Tegnap már beszéltem vele” – mondta az osztrák.

„Korábban már tárgyaltam Gerharddal, hiszen a Ferrari tanácsadója voltam, ő pedig versenyző.”

Hirdetés

Berger a Sport Bildnek nemrég azt mondta, Rosbergnek is azt javasolja, hogy maradjon a Mercedes csapatánál az idei szezont követően is, bárhogy is alakul a világbajnokság.

„Mindkét fél számára azt javaslom, hogy hosszabbítsák meg a szerződést. Máskülönben kockára tennék a Mercedes konstruktőri helyezését, valamint Nico pályafutását. Kockázatos lenne a Mercedes számára, ha már jövőre beültetnék [Pascal] Wehrleint. Ő egy nagy tehetség, de még időre van szüksége. Ha egy másik motorpartnerhez, például a Williamshez ültetnék be, az jobb alternatíva lenne.”

Maga Nico Rosberg szerződése kapcsán azt mondta, jelenleg a versenyzésre fókuszál, de nem áll szándékában csapatot váltani.

„Jelenleg nem ez a kérdés foglalkoztat leginkább. A Mercedes elégedett velem, én is elégedett vagyok velük. Szóval néhány évig még biztosan itt leszek” – mondta a német.

Az Auto Bild Motorsport című német lap egyébként úgy értesült, Rosberg szolgálatai iránt a McLaren Honda is érdeklődik: a német Jenson Button helyét vehetné át, aki állítólag tárgyalásokat kezdett első F1-es csapatával, a Williamsszel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!