Rosberg: Nem a csapat nyomására kértem elnézést - F1VILÁG.HU

Rosberg: Nem a csapat nyomására kértem elnézést

HIRDETÉS

Nico Rosberg, a Mercedes világbajnoki éllovasa Monzában elárulta, nem a csapat nyomására, hanem saját döntésből kért bocsánatot Lewis Hamiltontól a belgiumi ütközés miatt.


Nico Rosberg, a Mercedes világbajnoki éllovasa Monzában elárulta, nem a csapat nyomására, hanem saját döntésből kért bocsánatot Lewis Hamiltontól a belgiumi ütközés miatt.

A két pilóta a spái futam második körében akaszkodott össze, a baleset miatt Hamilton nem tudott pontot szerezni, Rosberg így tovább növelte előnyét az összetettben.

A versenyt követő hét péntekén a Mercedes vezérkara Brackley-ben ült le a versenyzőkkel, ahol Rosberg vállalta a felelőssége a történtekért.

Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról faggatták a németet, valóban úgy gondolja-e, hogy ő okozta a balesetet, vagy csak a Mercedes nyomására kért bocsánatot.

„Nem – nem ők mondták, hogy kérjek elnézést” – szögezte le Rosberg.

„Egyértelműen az én döntésem volt. Miután meghallgattam az emberek véleményét és én magam is megnéztem az esetet újra, úgy éreztem, hogy az én felelősségem volt a baleset.”

„Spában egyértelműen nem voltam büszke arra, ahogy a dolgok alakultak, hiszen általában nagyon szeretek hozzájárulni a sporthoz.”

A sajtótájékoztatón jelent volt a Mercedes másik versenyzője, Lewis Hamilton is – a brit a Magyar Nagydíjon ellenszegült a csapatutasításnak és nem engedte el maga mellett Rosberget, természetesen erről is megkérdezték.

„Ami azt illeti, Magyarországon nem azt mondtam, hogy ’nem’, hanem azt, hogy el fogom engedni, ha közel tud kerülni hozzám, tehát nem fogom feltartani” – mondta az angol.

Hirdetés

„A történtek után leültem Totóval [Wolff] és Paddy-vel [Lowe], akik azt mondták, jól döntöttem.”

Arra a kérdésre, hogy az FIA-nak meg kellett volna-e büntetnie Rosberget a spái balesetért, így felelt: „Azt gondolom, az FIA-nak nehéz dolga van, és az elmúlt években tényleg kiváló munkát végeztek.”

„A probléma szerintem az, hogy a szabályokat nem mindig lehet alkalmazni egy-egy incidens során. Néha talán nehéz megmondani, bizonyos esetekben milyen regulát kell elővenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!