Rosberg nyert, a Ferrarik baleseteztek Mexikóban! - F1VILÁG.HU

Rosberg nyert, a Ferrarik baleseteztek Mexikóban!

HIRDETÉS

A pole pozícióból induló Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat. A Mercedes versenyzője mellett a már világbajnok Lewis Hamilton, valamint Valtteri Bottas állhatott dobogóra.


A pole pozícióból induló Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat. A Mercedes versenyzője mellett a már világbajnok Lewis Hamilton, valamint Valtteri Bottas állhatott dobogóra.

A száguldó cirkusz mezőnye 23 év után tért vissza újra Mexikóba, a versenynapon pedig teltház fogadta a versenyzőket és csapatokat.

Az első rajtsorból nem meglepő módon a Mercedes versenyzői vághattak neki a futamnak, közvetlenül mögöttük Sebastian Vettel, valamint a két Red Bull sorakozott.

A rajtot jól kapta el a pole-ból induló Rosberg, akit csapattársa, Hamilton nemigen tudott megszorongatni az első kanyar felé menet, Sebastian Vettel viszont látványosan beragadt a piros lámpák kialvásának pillanatában, így a mellőle induló Daniil Kvyat rögtön elé is tudott kerülni.

Ha mindez nem lett volna elég, a ferraris dolgát Daniel Ricciardo is próbálta megnehezíteni a másik Red Bull-lal – és sikerült is neki, igaz, feltehetően nem úgy, ahogy szerette volna: a két versenyző autója ugyanis az 1-es kanyarban összeért, minek következtében Vettel defektet kapott, így már rögtön az első kör végén a bokszutcába kényszerült.

Vet

Fernando Alonso számára sem indult jól a verseny: a kétszeres világbajnok motorhiba miatt rögtön a rajt után kénytelen volt feladni a küzdelmeket.

„Az MGU-H-val adódtak problémák. Tegnap este vettük észre, aztán ma reggelre már biztossá vált a probléma” – mondta kiesését követően a spanyol.

„Nem volt már idő arra, hogy kicseréljük, szóval olyan lehetőségeink voltak, hogy vagy nem indulunk el a versenyen, vagy megteszünk minden tőlünk telhetőt – annak tudatában, hogy lehet, hogy egy kör lesz a maximum.”

Hirdetés

Az élen haladó Mercedes-duó a verseny első etapjában folyamatosan növelte az előnyt a mezőny többi tagjával szemben, miközben a középmezőnyben azért zajlottak a küzdelmek. A Ferrariknak is bőven kijutott az izgalmakból, előbb Vettel pördült meg a 18. körben, majd a mezőny végéről rajtoló Kimi Räikkönen akadt össze honfitársával, Valtteri Bottasszal.

rai

A Williams versenyzője keményen támadta a korábbi világbajnokot, aki azonban agresszíven védte pozícióját. A baleset következtében Räikkönen törött hátsó felfüggesztés miatt végül kiesett, míg Bottas folytatni tudta – és végül egy, a verseny utolsó szakaszában bemutatott remek előzésnek köszönhetően a dobogó legalsó fokára küzdötte fel magát.

A Ferrari kiábrándító hétvégéjét Sebastian Vettel tette teljessé, aki a verseny 52. körében nagy tempóval a gumifalba csúszott. A német szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört.

Vet

A baleset miatt természetesen azonnal beküldték a biztonsági autót, ám még az incidenst megelőzően a két Mercedes másodszor is a bokszba látogatott, noha korábban nem tervezték – tették mindezt a biztonság jegyében.

Veszítenivalójuk nem volt, az akkor még harmadik helyen autózó Daniil Kvyat ugyanis közel félperces lemaradással követte őket.

A verseny utolsó harmadában pályára küldött biztonsági autó ugyan összerántotta a mezőnyt, az élen azonban nem változott a sorrend: Nico Rosberg elsőként szelte át a célvonalat – idén negyedszer – míg a már világbajnok Lewis Hamilton ezúttal be kellett érje a második hellyel.

Ros

A dobogó legalsó fokára Valtteri Bottas állhatott fel, aki közvetlenül a verseny újraindítása után előzte meg a Red Bull ifjú tehetségét, Kvyatot.

Az orosz mögött csapattársa, Daniel Ricciardo zárt az ötödik, Felipe Massa pedig a hatodik helyen. Pontot szerzett még Nico Hülkenberg, a helyi hős Sergio Pérez, valamint Max Verstappen és Romain Grosjean is.

Pályafutása 12. győzelmének hála Nico Rosberg visszavette a második helyet a bajnoki tabellán, előnye 21 pont a nullázó Sebastian Vettel előtt.

tabl

A Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva, a Brazil Nagydíjjal folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!