Rosberg nyert, Vettel a rajt előtt kiesett Bahreinben - F1VILÁG.HU

Rosberg nyert, Vettel a rajt előtt kiesett Bahreinben

HIRDETÉS

Nico Rosberg magabiztos vezetést bemutatva, végig kontroll alatt tartva a futamot megnyerte a Bahreini Nagydíjat Kimi Räikkönen és az első kanyarban ütköző Lewis Hamilton előtt. Vettel már a rajt előtt kiesett.



Nico Rosberg tovább növelte előnyét a bajnokságban idei második futamgyőzelmével csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, aki az első kanyarban történt ütközést követően végül feljött a harmadik pozícióba.

Rosberg kiválóan kapta el a rajtot, már az első métereken Hamilton elé került, és onnantól kezdve kontroll alatt tartotta a versenyt és végül több mint tíz másodperces előnyben Kimi Räikkönennel szemben, simán nyert Bahreinben.

Hamilton beragadt a rajtnál, azonban másodikként érkezett meg az első kanyarba, ám Valtteri Bottas – akit később megbüntettek a manőverért – beszúrt mellé a belső íven, összeértek, melynek következtében megcsúszott és visszaesett a kilencedik helyre.

A világbajnoki címvédő autója megsérült ugyan, de folytatni tudta a körözést, és végül a harmadik helyen végzett, így lemaradása 17 pontra nőtt csapattársával szemben az összetettben.

Räikkönen szintén gyenge rajtot vett, és bár javított a későbbiekben, nem volt meg a tempója ahhoz, hogy valódi nyomást gyakoroljon Rosbergre. A Ferrari másik pilótája, Sebastian Vettel még a rajtig sem jutott el, ugyanis a felvezető körben elfüstölt a motorja, így feladni kényszerült a küzdelmet.

Romain Grosjean tovább folytatta a Haas fantasztikus bemutatkozását a Forma-1-ben, és egy ötödik helyet szerzett, miután három kiváló etapot teljesített a szuper lágy keverékeken.

A francia pilótát a Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo előzte meg a negyedik helyen, míg csapattársa, Daniil Kvyat a hetedik lett – a Toro Rosso hollandja, Max Verstappen mögött –, miután az utolsó körben előzte meg Felipe Massát (Williams).

Massa egyébként a futam elején a második helyen volt, azonban a Williams két kiállásos stratégiája a közepes keverékeken nem jött be, így visszacsúszott a nyolcadik pozícióba. A brazil pilóta mögött márkatársa, Bottas végzett, miután Hamilton kilökéséért egy áthajtásos büntetést kapott.

Hirdetés

Az utolsó pontszerző a sérült Fernando Alonso helyére beugró újonc, Stoffel Vandoorne lett, aki bemutatkozó versenyén a tizedik helyre hozta be a McLarent.

Kevin Magnussen a tizenegyedik helyre hozta be a Renault-t, a Sauber párosa, Marcus Ericsson és Felipe Nasr elé, akik komoly csatát vívtak egymással a futam utolsó köreiben.

Pascal Wehrlein a kiváló 13. helyen végzett a Manorral, míg a Force India párosa, Sergio Perez és Nico Hülkenberg csak a 15. és a 16. pozícióban haladtak át a célvonalon.

Míg Grosjean zsinórban második alkalommal szerzett pontot a Haas istállónak, csapattársa, Esteban Gutierrez egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült, pedig egy hellyel márkatársa mögött, szintén pontszerző helyen futott.

Jenson Button egy ERS probléma miatt kiesett, míg a Renault újonca, Jolyon Palmer már a felvezető kör végén feladta a küzdelmet egy hidraulikus meghibásodás miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!