Rosberg nyerte az időmérő előtti főpróbát - F1VILÁG.HU

Rosberg nyerte az időmérő előtti főpróbát

HIRDETÉS

A Mercedes ifjú tehetsége, Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzését. A németet a két Red Bull követi Vettel – Webber sorrendben.


A Mercedes ifjú tehetsége, Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzését. A németet a két Red Bull követi Vettel – Webber sorrendben.

Nagy forróságban, 30°C körüli hőmérséklet közepette folytatták a pénteken megkezdett munkát a királykategória csapatai.

Míg tegnap jobbára a hosszú etapokra fókuszált a mezőny, addig ma már előkerültek a lágy abroncsok is, és a harmadik szabadedzés végén könnyű autóval is köröztek a versenyzők.

A legjobb köridőt a Mercedes színeiben versenyző Nico Rosberg futotta meg, így tegnaphoz hasonlóan ma is a tabella élén zárt. A német remek kört rakott össze, csupán honfitársa, a címvédő Sebastian Vettel tudott közel férkőzni hozzá, ám az ő lemaradása is közel másfél tizedmásodperc.

A harmadik helyre Vettel csapattársa, Mark Webber érkezett meg, az ő hátránya azonban már jelentősnek mondható – 4 tized. A negyedik helyen Hamilton, míg az ötödiken Michael Schumacher zárt, őket alig néhány századmásodperc választja el egymástól. A szabadedzésen mindazonáltal szemmel látható volt, a Mercedesek egyensúlya egyelőre jobb a McLarenekénél.

Button Räikkönent megelőzve hatodik lett, míg a nyolcadik helyen meglepetésre a tegnap még gyengélkedő Daniel Ricciardo érkezett meg. A kilencedik pozícióban Romain Grosjean zárt, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Fernando Alonso nevével egészült ki.

Habár a spanyol a top 10-be verekedte magát, közel sem lehet elégedett, továbbra is küszködött ugyanis a gumikkal, és az autó egyensúlyával. Jól mutatja ezt, hogy hátránya 1,6 másodperc az élen végző Rosberggel szemben, míg csapattársa, Felipe Massa 2,2 másodperces lemaradással lett tizenhatodik.

A sort ezúttal is a HRT duója zárt, és úgy tűnik, nehéz feladat vár rájuk az időmérőn, jelenleg ugyanis közel 6 másodperccel vannak lemaradva az élmezőnytől.

A program délután 1 órakor, az időmérővel folytatódik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!