Verstappen vs. Ocon

Rosberg: Perez veszélyesen vezetett

Nico Rosberg elmondta, egyfajta elégedettség volt számára, hogy Sergio Perez defektet kapott, miután ütköztek egymással, ugyanis véleménye szerint a mexikói veszélyesen vezetett.


Nico Rosberg elmondta, egyfajta elégedettség volt számára, hogy Sergio Perez defektet kapott, miután ütköztek egymással, ugyanis véleménye szerint a mexikói veszélyesen vezetett.

A Mercedes német versenyzője keményen csatázott Perezzel a nyolcadik helyért a Japán Nagydíjon, és miután Rosberg beszúrt ellenfele mellé, összeért a két autó, aminek következtében a McLaren jobb hátsó defektet kapott.

Perez végül a 15. lett, míg Rosberg bejött a pontot érő nyolcadik helyre, majd elmondta, hogy a mexikói csakis magának köszönheti a defektet, ugyanis a megengedettnél agresszívebben védekezett, mellyel nem csak magát, őt is veszélybe sodorta.

„Perez nem cselekedett helyesen. Túl veszélyesen vezetett” – mondta Rosberg. „A szabályok tiszták: ha fékezel és bezárod a kaput, vissza kell sorolnod. Ott voltam és egyszerűen nem hagyott helyet nekem.”

„Szóval azt hiszem, hogy megérdemelte a defektet, ami megnyitotta előttem az utat.”

Perez a következőket mondta: „Kemény délután volt a mai. Minden, ami rosszra fordulhatott, rosszra is fordult. A bokszutcai eset, a defekt, Nico…”

Rosberg korábban egy áthajtásos büntetést kapott, amiért csapata veszélyesen engedte vissza kiállásáról, és kis híján összeütközött Perezzel a bokszutcában.

„Ez egy teljesen megérdemelt büntetés volt, tudtam, hogy nem kerülhetem el” – mondta a német. „Veszélyes volt a kiengedés, bosszantó, hogy ilyen megtörténhet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Bottas idén nagyon felidegesítheti Hamiltont

A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

Friss hírek