Rosberg pozitívan nyilatkozott az új Mercedesről - F1VILÁG.HU

Rosberg pozitívan nyilatkozott az új Mercedesről

HIRDETÉS

Nico Rosberg elégedetten nyilatkozott, miután problémamentesen teljesítette első fél napját a Mercedes vadonatúj versenygépével Valenciában. A német pilóta azonban figyelmeztet, hogy az új szabályok miatt nehéz megmondani, ki hol áll a mezőnyben.

Nico Rosberg elégedetten nyilatkozott, miután problémamentesen teljesítette első fél napját a Mercedes vadonatúj versenygépével Valenciában. A német pilóta azonban figyelmeztet, hogy az új szabályok miatt nehéz megmondani, ki hol áll a mezőnyben.

Rosberg összesen 39 kört teljesített a délelőtt folyamán, mielőtt átadta volna a volánt nagy visszatérő csapattársának, Michael Schumachernek. A német pilóta elégedetten szállt ki autójából, de tisztában van azzal, hogy még rengeteg munka vár rájuk a szezonnyitóig.

“Nagyon jók az első benyomásaim az új autóról” – mondta Rosberg a riportereknek Valenciában.

“Jól éreztem magam, bár nagyon nehéz összehasonlítani az egyes csapatokat, mert rengeteg minden más. Nem lehet tudni, hogy ki mennyi üzemanyaggal köröz, és a gumik is megváltoztak tavalyhoz képest.”

“Az elmúlt években tisztább volt a kép, de most, hogy nem lehet tankolni a futamok közben az idei évben, nem tudjuk, ki milyen taktikán van a teszten.”

“Korábban általában mindenki 50-60 kg üzemanyaggal futott, de most nem tudni, mi a helyzet ezen a téren. Nagyon nehéz bármit is mondani az első tesztnap után.”

Arra a kérdésre, hogy a keskenyebb első gumik miatt érezhetően kisebb-e a tapadás, a német versenyző így felelt: “Egy kicsit, de nem túlságosan. Viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon nehéz az összehasonlítás. Azonban egy kicsivel kisebb a tapadás az autó elején a kanyarokhoz érkezve.”

Rosberg az elmúlt négy évet a Williams istálló színeiben töltötte, más csapattal még nem is dolgozott a Forma-1-ben, azonban elmondta, hogy már az első pillanattól kezdve otthon érezte magát új csapatában, aminek felettébb örül.

“Én is sokszor feltettem magamnak azt a kérdést, hogy milyen lesz egy új csapattal együtt dolgozni, miután az elmúlt négy évben egy olyan autóban ültem, amit ugyanazok a szakemberek terveztek” – folytatta.

“Az igazat megvallva, szinte semmi változást nem éreztem, aminek nagyon örültem. Most viszont minden más, az ellenkormányzás, az üléspozíció, a motor ereje, de nagyon gyorsan otthonosan éreztem magam, ami jó dolog. Minden hasonló, mint amihez hozzászoktam.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, győztes autót épített-e a Mercedes, Rosberg így felelt: “Jónak tűnt, igen. Azonban ezt most lehetetlen megmondani. Számos dolog van, amit egyelőre nem lehet előre megjósolni. Minden jónak tűnik, de nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen a teljesítményünk.”

Bár sokan már most tényként kezelik, hogy Schumacher mellett Rosbergnek csak a vízhordó szerepe jut, maga az érintett úgy érzi, profitálhat a hétszeres világbajnok jelenlétéből, aki egyébként 17 kör megtétele után már jobb időt repesztett nála.

“Fantasztikus, hogy itt van. Ez extra motivációt ad számomra, azt kell, hogy mondjam. Egy kis extra, ami jó dolog” – tette hozzá a német pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!