Rosberg reméli, nem lesz gond a gumikezeléssel - F1VILÁG.HU

Rosberg reméli, nem lesz gond a gumikezeléssel

HIRDETÉS

A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg abban bízik, a hétvégi Brit Nagydíjon nemcsak egy körön, hanem versenytempó tekintetében is ütőképes lesz majd a német istálló versenyautója.


A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg abban bízik, a hétvégi Brit Nagydíjon nemcsak egy körön, hanem versenytempó tekintetében is ütőképes lesz majd a német istálló versenyautója.

A brackley-i gárda a Spanyol Nagydíjon sokat küszködött a gumikopással, az elmúlt versenyeken látottak azonban arra utalnak, a csapatnak sikerült előrelépéseket tennie e tekintetben – noha sem a monacói, sem a montreali aszfaltcsík nem bánt olyan keményen az abroncsokkal, mint a barcelonai, vagy a silverstone-i pálya.

Rosberg elárulta, a pontszerzést tűzte ki célul a Brit Nagydíjra, így reméli, nem fog majd csalódni.

„Nagyon sok a kérdőjel, hiszen a pálya teljesen más, szóval tényleg nincs fogalmunk arról, hogyan fogunk teljesíteni, vagy mennyire lesz gyors az autónk” – mondta a Monacói Nagydíj győztese a Sky Sports News-nak.

„Viszont azt hiszem, alapvetően tisztességes autó áll rendelkezésünkre, szóval biztosan jó esélyünk lesz arra, hogy értékes pontokat szerezzünk.”

„Barcelonában gyorsak voltunk, a gumikezelés viszont borzasztó volt. Kétségtelen, hogy sikerült ezen javítani egy kicsit, szóval remélem, hogy most a futamon is jobbak leszünk.”

Rosberg legjobb eredménye egy harmadik hely eddig Silverstone-ban: a német 2010-ben tudott felállni a dobogóra.

Édesapja, Keke soha nem nyert Angliában, ám 1985-ben a pole-ból rajtolhatott – legnagyobb átlagsebességű rajtelsőségét 2002-ig nem is sikerült megdönteni, akkor azonban a Williams pilótája, Juan-Pablo Montoya túlszárnyalta őt 259,827 km/h-s átlagsebességű körével.

„Emlékszem, egy kicsit csalódott volt, amikor Montoya elvette ezt tőle Monzában. Szóba került néhányszor” – mondta nevetve a hamarosan 28. születésnapját ünneplő Nico.

Hirdetés

„De tudom, hogy a pálya akkor teljesen más volt, szóval manapság még csak meg sem lehet közelíteni ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!