Rosberg: Semmi probléma nincs a csapatutasítással - F1VILÁG.HU

Rosberg: Semmi probléma nincs a csapatutasítással

HIRDETÉS

Semmi problémája nincs a csapatutasítással a Mercedes német versenyzőjének, Nico Rosbergnek.


Semmi problémája nincs a csapatutasítással a Mercedes német versenyzőjének, Nico Rosbergnek.

A 27 esztendős versenyző a Forma-1-es Maláj Nagydíjon csapatutasításra nem támadhatta meg előtte autózó csapattársát, Lewis Hamiltont.

Bár frusztrált volt a történtek miatt, tudja, hogy csapata logikus döntést hozott – a gond csak az volt, hogy korábban nem beszéltek át hasonló forgatókönyvet.

„A nehézséget az okozta, hogy korábban nem igazán beszéltünk erről. Ez az egyetlen hiba, amit elkövettünk” – mondta Rosberg. „Szóval nagyon fontos, hogy a továbbiakban tényleg mindent átbeszéljünk.”

„Bárhogy is alakul – ha például én leszek elöl, Lewis pedig hátul, ő is tiszteletben fogja tartani a dolgot, és ez oda-vissza működik. Amíg fel vagyok készülve rá, megvitattuk a dolgot és megértettük, addig rendben van.”

Miközben a Red Bull Racingnél Sebastian Vettel figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást, és megelőzte csapattársát, Mark Webbert, Rosberg jófiúként viselkedett, és elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy ellenszegül.

„Nem, teljes mértékben tiszteletben tartottam azokat az instrukciókat, melyeket Rosstól kaptam.”

A német pilóta nagy reményekkel várja a hétvégi Kínai Nagydíjat, az elmúlt három évben ugyanis rendkívül sikeresen szerepelt Sanghajban – tavaly a Mercedes újkori történetének első győzelmét aratta.

„Nagyon várom már ezt a hétvégét, rendkívül motivált vagyok. Az elmúlt három évben vezetni tudtam a versenyeket itt, szóval igazán fekszik nekem és az autónak ez a pálya, szóval biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érünk majd el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!