Megosztás:

Rosberg: A stratégia kulcsfontosságú volt

Rosberg szerint meggyűlik a bajuk a Ferrarival idén.
Rosberg szerint meggyűlik a bajuk a Ferrarival idén. © Daimler AG

Nico Rosberg szerint a taktika segített nekik abban, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon legyőzhessék a Ferrarit és visszavegyék tőlük a vezető pozíciót.

Habár a rajtot követően Sebastian vettel mindkét Mercedes mellett elment, így a verseny jelentős részén ő állt az élen, ám a piros zászlós periódust követően Rosbergék taktikája jobbnak bizonyult.

„A stratégia létfontosságú volt, nagyon hálás vagyok érte, a csapat remek munkát végzett” – nyilatkozta a futamgyőztes Rosberg. „Nagyon erősek vagyunk a taktikázás terén, habár nem akarok kiemelni egy dolgot, mivel valószínűleg minden területen azok vagyunk.”

„A piros zászlós periódus után választhattunk abroncsokat, és örültem, hogy a Ferrari a szuperlágyakon volt. Nem voltam biztos benne, hogy így alakul majd. Kicsit bizonytalan voltam az új rajtot illetően a közepes keverékekkel, de jól működtek, rendben volt.”

Rosberg elmondta, a kezdeti siker ellenére nem szabad elbízniuk magukat, hiszen a Ferrari rendkívül erős autót épített, és biztos benne, hogy keményen meg kell küzdeniük majd velük idén.

„Ez egy tökéletes kezdet, de figyelnünk kell a piros srácokra is, mert nagyon közel vannak, ahogy ma is láthattuk. Mindent bele kell adnunk, hogy előttük maradjunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Kis híján elúszott Nico Rosberg győzelme a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, Toto Wolff, a Mercedes...

Hozzászólások

( komment)