Rosberg szerint Vettelre nagy nyomás nehezedik

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari
Kétségkívül érzi már a rá nehezedő nyomást a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – mondja Nico Rosberg.

Kétségkívül érzi már a rá nehezedő nyomást a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel – mondja Nico Rosberg.

A német versenyző tavaly is alulmaradt a vb-címért zajlott küzdelemben Lewis Hamiltonnal szemben, idén pedig új csapattársat kap majd Charles Leclerc személyében.

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg szerint az újabb vereség után honfitársán egyre nagyobb a nyomás, ezt pedig biztosan érzi ő is.

„Rajta van a nyomás, abszolút” – mondta a 2016-os év legjobbja a Sky Sports Newsnak.

„Érzi is, ebben biztos vagyok. Már tavaly is érezhette, és főleg a Ferrari versenyzőjeként nagy a nyomás, hiszen egy egész ország számít rá. Biztosan érzi, ez teljesen világos. A következő szezonban össze kell raknia.”

„Vettelnek és a csapatnak is fejlődnie kell. Túl sokat hibáztak tavaly, mert egyébként megvolt a lehetőségük arra, hogy győzzenek.”

A Ferrari január elején jelentette be, Maurizio Arrivabene helyét Mattia Binotto veszi át a csapatfőnöki székben.

„Elvégeztek néhány jelentősebb módosítást is. Leváltották Arrivabenét Binottóra, szóval a legmagasabb pozíción is változtattak” – magyarázta Rosberg.

„Sebastian pedig új csapattársat kap Leclerc személyében, ez is nagyon nagy pozitívum lehet a dinamika szempontjából, viszont fordítva is elsülhet. Szóval lenyűgöző lesz nézni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!