Rosberg továbblép, elfogadja a Mercedes szabályait

Túltette magát a Spielbergben történteken, és elfogadja a Mercedes új játékszabályait a bajnoki éllovas Nico Rosberg.


Túltette magát a Spielbergben történteken, és elfogadja a Mercedes új játékszabályait a bajnoki éllovas Nico Rosberg.

A német versenyző sokáig kontroll alatt tartotta a versenyt a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, ám a futam utolsó felében fellépő fékhiba miatt csapattársa, Lewis Hamilton közel tudott férkőzni hozzá, és támadásba lendülhetett.

A csatának baleset lett a vége, ennek ellenére Hamilton megnyerte a versenyt, Rosberg viszont csak negyedikként ért célba.

A történtek után a Mercedes vezérkara csütörtökön Brackley-ben újra leült beszélni a versenyzőkkel, és végül úgy döntöttek, továbbra is szabad lesz a verseny kettejük között, ám Toto Wolff hangsúlyozta, bármikor dönthetnek úgy, hogy csapatsorrendet állítanak fel, hogy biztosítsák a lehető legtöbb pont begyűjtését.

„Ez nyilván egy komoly dolog, amit meg kellett vitatni” – mondta Rosberg a történtek kapcsán.

„Elvégre csapattársak vagyunk, és el kell kerülnünk az efféle baleseteket, és azt, hogy pontokat szórjunk el ily módon. Szóval meg kellett vitatni, és ezt meg is tettük nagyon konstruktívan. Levontunk néhány következtetést, megegyeztünk egymással, most pedig továbblépünk.”

„Az üzenet megérkezett. Nagyon jó munkát végeztek azzal, hogy eljuttatták azt hozzánk.”

Rosberg elárulta, szeretné már maga mögött hagyni a történteket, és a jövőbeli versenyekre koncentrálni.

„Mindez most már a múlté, és teljes figyelmemet a jövő, illetve a következő versenyhétvége felé fordítom.”

A Mercedes bajnoki éllovasa azt azonban hozzátette, bár az FIA stewardjai megbüntették a balesetért, úgy érzi, nem kizárólag ő volt a hibás.

„Nem olyan fekete-fehér a dolog. Tiszteletben tartom a versenybírók döntését, hiszen egy csoportként hozták ezt a döntést. De ez nem jelenti azt, hogy egyet is kell értenem vele, lehet más az álláspontom. Ennyi.”

„Ugyanakkor nagyszerű dolog, hogy továbbra is szabadon versenyezhetünk egymás ellen, hiszen mindannyian ezt szeretnénk, én is szeretnék harcolni Lewisszal. Úgyhogy ez semmit sem változott. És ez a legfontosabb, nem igaz?”

Rosberg világossá tette, a kialakult helyzet egyáltalán nem befolyásolja a szerződésének meghosszabbításáról szóló egyeztetéseket.

„Semmilyen hatással nincs ez a szerződésemre. Ez egy olyan dolog volt, mely hosszútávon nem befolyásolja a csapat velem való elégedettségét, és fordítva. Továbbra is szeretnék még évekig itt versenyezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!