Rosberg továbbra is verhetetlen Japánban - F1VILÁG.HU

Rosberg továbbra is verhetetlen Japánban

HIRDETÉS

Nico Rosberg végzett az élen a Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén, mögötte Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal, a harmadik leggyorsabb időt pedig Sebastian Vettel autózta a Ferrarival.


Nico Rosberg végzett az élen a Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén, mögötte Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal, a harmadik leggyorsabb időt pedig Sebastian Vettel autózta a Ferrarival.

A pénteki szabadedzéseken Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, így a szombati harmadik tréningen az volt a kérdés, a Red Bull vagy a Ferrari tud-e akkora előrelépést tenni, hogy az időmérőn megközelíthesse a Mercedeseket. A pálya fölött sötét felhők kezdtek gyülekezni, ennek ellenére a versenyzők közel negyed óráig csupán installációs köreiket teljesítették.

Ennek oka leginkább az volt, hogy az edzés előtt esett az eső, így a körülmények meglehetősen trükkösen alakultak a pályán – az aszfalt már nem volt túlzottan vizes, a pilóták visszajelzései alapján a slick abroncsok hamarosan már megfelelően voltak a körözésre. Végül Jenson Button volt az, aki legelőször kimerészkedett a slick gumikkal a pályára.

Az edzés elején egyébként 30% esélyt jósoltak arra, hogy lesz csapadék, illetve az előrejelzések alapján az időmérőt sem biztos, hogy megússzák a pilóták eső nélkül. A japán közönség az időjárás ellenére töretlen lelkesedéssel töltötte meg a lelátókat, nem tűnt úgy, hogy a várható eső bárkit elijesztett volna.

Esteban Gutierrez számára adódott az első izgalmas pillanat az edzés során, amikor a mexikói pilóta megpördült a Dunlop kanyarban – autója menetiránnyal szemben állt meg, azonban néhány pillanat múlva probléma nélkül tovább tudott hajtani.

Amennyire eseménytelen volt az edzés kezdete, a végére annyira belendültek a versenyzők – szinte alig akadt pilóta, aki ne panaszkodott volna a forgalomra. Végül Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, aki 1:32.092-es idővel állt az élre, 3 tizedmásodperccel maga mögé szorítva Daniel Ricciardót. A Red Bullnál így örülhetnek, tegnap ugyanis amiatt aggódtak, hogy a Ferrari túl erős teljesítményt mutatott.

Ezúttal viszont Sebastian Vettel 3 tizedmásodperccel maradt el Ricciardo mögött, és éppen, hogy legyőzte Max Verstappent, akinek mindössze 53 ezredmásodperc volt a hátránya. Räikkönen ötödikként zárt, mögötte Felipe Massa a hatodik.

Hamilton – minden bizonnyal a forgalom miatt – csupán a hetedik helyet szerezte meg, mögötte viszont két meglepetésversenyző, a két Renault-pilóta végzett: Jolyon Palmer a nyolcadik, Kevin Magnussen a kilencedik leggyorsabb időt autózta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!