Rosberg uralta a harmadik napot Jerezben - F1VILÁG.HU

Rosberg uralta a harmadik napot Jerezben

HIRDETÉS

A Mercedes 2011-es versenyautóját hajtó Nico Rosberg zárta az élen a Forma-1-es csapatok jerezi tesztsorozatának harmadik napját. A német mögött a lotusos Grosjean, valamint a címvédő Vettel zárt.


A Mercedes 2011-es versenyautóját hajtó Nico Rosberg zárta az élen a Forma-1-es csapatok jerezi tesztsorozatának harmadik napját. A német mögött a lotusos Grosjean, valamint a címvédő Vettel zárt.

Gyakorlatilag fagypont közeli, 2-3 °C körüli hőmérsékleteket mértek csütörtök reggel, amikor a Forma-1 csapatai folytatták az elmúlt két napban megkezdett munkát a királykategória egyik legnépszerűbb tesztpályáján, Jerezben.

A mai napon tíz csapat tíz versenyzője gurult pályára, a HRT alakulata szerdán befejezte jerezi tesztprogramját, a Marussia pedig majd csak Barcelonában kezdi meg a pályateszteket.

A legjobb köridőt a tavalyi Mercedesszel köröző Nico Rosberg érte el: a német tehetség 118 megtételét követően 1:17.613-es köridővel zárt a táblázat élén, megelőzve a Lotus színeiben Kimi Räikkönent váltó Romain Grosjeant. A francia tehetség szintén produktív napon van túl, hiszen összesen közel 520 km-t tett bele az E20-as modellbe. A történethez persze hozzátartozik, hogy Grosjean miatt tíz perccel a leintés előtt piros zászlóval meg kellett szakítani a gyakorlást, mivel autója megállt a pályán.

A spekulációk szerint technikai probléma nem történt, a csapat egész egyszerűen az új versenygép fogyasztását szerette volna lemérni, és az utolsó cseppig felhasználta a tankba töltött üzemanyagot.

A mai napon három nagyágyú, név szerint Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is megkezdte a munkát, valamennyien először ülhettek csapatuk új versenyautójába. A debütálás a címvédőnek sikerült legjobban, a harmadik helyre hozta be ugyanis az RB8-as versenygépet. Vettel több mint másfél másodperccel maradt el az élen végző Rosbergtől, és a délután során jobbára a hosszabb etapok teljesítésével foglalatoskodott.

Közvetlenül mögötte zárt Hamilton: a McLaren brit versenyzője egy hét mért kört számláló etap során futotta meg mai legjobbját [1:19.464], és a Toro Rosso újoncát, Jean-Eric Vergnét megelőzve negyedikként végzett.

A táblázat hatodik helyére Sergio Perez került, aki azonban nem lehet teljesen elégedett, hiszen a nap nagy részét a garázsban töltötte, autójában ugyanis ki kellett cserélni az olajszűrőt. Nem csak ő volt azonban az egyetlen, akit technikai probléma hátráltatott: Fernando Alonsónak szintén nem indult jól a nap, neki ugyanis a hidraulikával gyűlt meg a baja. A spanyol délelőtt több órányi várakozásra kényszerült a bokszban. A kétszeres világbajnok a napot végül a hetedik helyen zárta, a nap legszorgalmasabb versenyzőjét, Bruno Sennát (125 kör) megelőzve.

Ma voltak olyan versenyzők is, akik alighanem megbánták, hogy a pályára merészkedtek: a Force India tartalékosa, Jules Bianchi még mért kört sem futott, és már összetörte a VJM05-ös versenygépet, ami miatt az istálló hivatalos versenyzője, Nico Hülkenberg meg sem tudta kezdeni a munkát.

Hirdetés

A Caterhamnél ma szintén a tesztpilóta, Giedo van der Garde volt munkában: a fiatal tehetség 74 kör megtételét követően csúszott a kavicságyba.

További részletekkel a csapatok által kiadott hivatalos sajtóközlemények alapján jelentkezünk majd.

A mezőny holnap tovább folytatja majd a munkát Spanyolországban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!