Megosztás:

Rosberg: Vettel mentálisan erősebb Hamiltonnál

Habár Hamiltonnál a pontelőny, Rosberg szerint még nem dőlhetnek hátra a Mercedesnél.
Habár Hamiltonnál a pontelőny, Rosberg szerint még nem dőlhetnek hátra a Mercedesnél. © Sochi Autodrom

Nico Rosberg, a Mercedes volt versenyzője beszélt arról, hogyan látja Lewis Hamilton és Sebastian Vettel világbajnoki párharcát.

Hamilton 59 ponttal vezeti a bajnokságot, miután az elmúlt három versenyen jelentős előnyt sikerült összegyűjtenie legfőbb riválisával, Vettellel szemben. Miután négy verseny még hátravan, és 100 pont gyűjthető, a brit még nem érzi magáénak a világbajnoki címet – volt csapattársa, Rosberg szerint ez így is van rendjén.

„Az biztos, hogy a Mercedes és Lewis még nem dőlhetnek hátra” – mondta a német.

A 2016-os év világbajnoka elmondta, Hamilton az elmúlt versenyeken rendkívül magabiztossá vált, azonban általánosságban elmondható, hogy az érzelmi hullámok jelentősen befolyásolják a teljesítményét – ő úgy látja, Vettelre kevésbé hat például a média.

„Lewis az elmúlt időszakban hihetetlen hajrát művelt, mindegy, hogy időmérőről vagy futamról beszélünk. A nyári szünet óta Malajzián kívül minden versenyt megnyert, és jelenleg ez a sikerének a kulcsa. És ez idő alatt minden Vettel ellen volt” – nyilatkozta Rosberg.

„Számomra hasonló volt az előző év, a szezon végi győzelemsorozat magabiztosságot adott” – folytatta. „Lewis most olyan stabilitást mutat, ami hihetetlen. Nagyon nehéz ezt egyik versenyről a másikra megtartani. De ez sikerül neki, és ez adja számára a jelentős vezetést a pontversenyben.”

„Lewis egy körön, tiszta tempóval egy kicsit jobb” – véli Rosberg. „Azonban vannak érzelmi hullámai, ebben nincs állandóság. Sebastiannak ebben van kicsi előnye vele szemben – versenytávon pedig egy egészen pici előnyt látok Vettelnél.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szeptember óta 2018-as autójának fejlesztésére fókuszál a Williams Forma-1-es csapata –...

Hozzászólások

( komment)