Rosberg Vettelt kritizálja: Ugyanaz, mint tavaly

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nico Rosberg a Ferrari pilótáját, Sebastian Vettelt kritizálta az F1-es Bahreini Nagydíjat követően, miután a német hibázott a futam során.

Vettel Lewis Hamiltonnal csatázott a Bahreini Nagydíj versenyén, amikor saját hibájából megpördült, így a bokszba kellett hajtania új abroncsokért. A négyszeres világbajnoknak ezután nem volt esélye a dobogóra, pedig Charles Leclerc technikai problémája után akár a győzelmet is megszerezhette volna. 

Rosberg szerint ugyanazt a Vettelt láthattuk a futamon, mint a tavalyi évben, amikor több hibát is vétett a szezon során. 

„Ezt nem hiszem el” – mondta Rosberg. 

„Ma ugyanazt a Sebastian Vettelt láttuk, mint az előző évben” – folytatta. „Miután a csapat elrontotta a stratégiát az időmérőn, ideges lett. Aztán a versenynapon teljesen saját hibájából megpördült, és elvesztette az egész hétvégét.”

Rosberg elmondta, Vettelnek össze kell szednie magát, ha a világbajnoki címért szeretne harcolni idén: „Most meg kell találnia a kiutat.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek