Rosberg visszavágásra készül Bahreinben - F1VILÁG.HU

Rosberg visszavágásra készül Bahreinben

HIRDETÉS

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg bízik benne, hogy csapata túltette magát a maláj futam nehézségein, és ismét kiváló formában lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg bízik benne, hogy csapata túltette magát a maláj futam nehézségein, és ismét kiváló formában lesz a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon.

Azt követően, hogy a szezonnyitón megszerezte első dobogós helyezését a Forma-1-ben, Rosberg és csapattársa, Kazuki Nakajima borzalmasan gyengén teljesített az elmúlt versenyen Sepangban, ahol nem tudtak elég tapadást generálni az abroncsok az új aszfalton.

Bahrein azonban sokkal jobban fekszik a Williams versenygépeinek, így Rosberg bízik benne, hogy az elmúlt versenyen elszenvedett súlyos vereség után, a hétvégén visszavághatnak a sivatagi pályán.

“Már alig várom a hétvégét” – mondta a német versenyző. “Bahrein az egyik kedvenc pályám, ahol már eddig is jól szerepeltem. A tavalyi évben nem voltunk túl jók, de tanultunk a hibánkból, és biztos vagyok benne, hogy idén sokkal eredményesebbek leszünk, és visszavághatunk a maláj futamon történtekért.”

“A szahíri pálya aszfaltja sokkal jobban fekszik autóinknak, így nem hiszem, hogy hasonló problémánk lenne, mint Malajziában. Igen extrémen kezdtük az idei évet. Azt követően, hogy fantasztikusan mentünk az első versenyen, komolyan visszaesett a teljesítményünk az elmúlt futamon, de ezt hívják versenyzésnek, ezzel együtt kell élned. Már most sokat tanultunk az elmúlt versenyeken elkövetett hibáinkból, és komoly előrelépésre számítunk a következő futamokon.”

Rosberg csapattársa, Kazuki Nakajima is pozitívan várja a hétvégi Bahreini Nagydíjat.

“Felemásan kezdtük az idei évet” – magyarázta a japán versenyző. “A melbourne-i futam jó volt, aztán Malajzia már nem sikerült olyan fényesen számunkra. Azonban sokat tanultunk mindkét versenyből, és mindent megteszek majd annak érdekében, hogy olyan helyre repítsem a csapatot, ahol szerintünk lennie kell.”

“Úgy gondolom, hogy a bahreini pálya kiváló. A versenyzés szempontjából is jónak mondható, hiszen számos pont kínálkozik az előzésre, így már alig várom, hogy ismét megkezdjük a körözést” – tette hozzá Nakajima.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!