Rosbergé a második szabadedzés Barcelonában - F1VILÁG.HU

Rosbergé a második szabadedzés Barcelonában

HIRDETÉS

A világbajnoki éllovas Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén. A német mögött Kimi Räikkönen második, a címvédő Lewis Hamilton harmadik lett.


A világbajnoki éllovas Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén. A német mögött Kimi Räikkönen második, a címvédő Lewis Hamilton harmadik lett.

Rosberg 35 kör megtétele után 1 perc 23,922 másodperces idővel végzett az élen a másfélórás gyakorlás végére, mögötte 2 tizedmásodperccel lemaradva zárt Räikkönen a második helyen.

fer

A címvédő Lewis Hamilton 27 kört tett meg a délutáni gyakorláson, az ő hátránya már 7 tized volt csapattársához képest. Az első edzést megnyerő Sebastian Vettel csak negyedik lett, őt a hazai versenyére készülő Carlos Sainz, valamint Daniel Ricciardo követte.

Jól alakult az edzés Fernando Alonso számára is, a McLaren spanyolja ugyanis hetedik lett, megelőzve az immáron már a Red Bull versenyautójában köröző Max Verstappent. A legjobb tízben végzett még a két Force India is Sergio Pérez – Nico Hülkenberg sorrendben.

A Williamsek nem remekeltek, a brit kiscsapattól azonban már megszokhattuk, hogy visszafogottak vágnak neki a versenyhétvégéknek: Valtteri Bottas tizenegyedik, Felipe Massa pedig csak tizenhatodik lett.

williams

A McLaren brit versenyzője, Jenson Button a 12. idővel zárt, megelőzve Romain Grosjeant, Kevin Magnussent, valamint a Toro Rossóhoz visszaküldött Daniil Kvyatot. Buttonnak az edzés során műszaki gondjai is voltak, és értékes pályaidőt veszített, miközben szerelői dolgoztak az autóján.

Mindössze 10 perc után egyébként meg kellett szakítani a körözést piros zászlókkal, Jolyon Palmer Renault-ja ugyanis bal hátsó defektet kapott a célegyenes végén. A brit – aki egyébként nem vett részt a nyitóedzésen Esteban Ocon szerepeltetése miatt – megtartotta az irányítást autója felett, melyet leparkolt a pálya szélén.

Hirdetés

Palmer

Palmer végül később újra pályára gurult, és 16 kör megtétele után tizenhetedik lett.

Az edzés végére az eső is megérkezett a pályára, de mivel csak szemerkélt, jelentős mértékben nem befolyásolta a csapatok mai munkáját.

A hétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, míg a kvalifikációt 14 órakor tartják Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!