Rosbergé a pole a Brazil Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole a Brazil Nagydíjon!

HIRDETÉS

Nico Rosberg szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén. A német mögött csapattársa, Lewis Hamilton végzett a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik helyen.


Nico Rosberg szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén. A német mögött csapattársa, Lewis Hamilton végzett a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik helyen.

Rosberg sorozatban ötödik rajtelsőségét szerezte meg, a német versenyző 1 perc 11,282 másodperces idővel zárt az élen, előnye mindössze 78 ezredmásodperc lett már világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

Talán nem meglepő módon a harmadik rajthelyet Sebastian Vettel csípte el a Ferrarival, az ő hátránya azonban már több mint fél másodperc lett a Mercedes duójával szemben.

Vet

Valtteri Bottas a legtöbbet hozta ki a mai időmérőből: a Williams finn pilótája a negyedik legjobb időt autózta, miután azonban egy pénteki szabálytalanság miatt három rajthelyes büntetést kapott, csak a hetedik pozícióból indulhat majd a holnapi futamon.

Helyét így nem más, mint honfitársa, Kimi Räikkönen örökli majd meg a rajtrácson, aki ezúttal sem tudta tartani a lépést négyszeres világbajnok csapattársával, Vettellel: a 2007-es év legjobbja 8 tizedmásodperccel lemaradva Rosbergtől csak ötödik lett.

Remekül szerepelt viszont Nico Hülkenberg, aki annak idején a Williamsszel még a rajtelsőséget is bezsebelte egyszer Interlagosban: a német ezúttal csak hatodik lett, teljesítménye azonban így is kiváló, főleg, ha azt nézzük, hogy csapattársa, Sergio Pérez csak a tizenharmadik helyről indulhat majd.

Kvy

A két Red Bull közül ezúttal Daniil Kvyat volt a jobb – az orosz tehetség hetedik lett, megelőzve Felipe Massát, valamint a másik Red Bullt nyüstölő Daniel Ricciardót. A legjobb tíz helyezett sorrendje Max Verstappen nevével egészült ki.

Hirdetés

A McLaren duója ezúttal is leszerepelt, igaz, a nézők számára legalább okoztak derűs pillanatokat: Fernando Alonso alatt már a Q1-ben megállt a Honda-motoros autó, a spanyol azonban ezután kiült a pálya szélére sütkérezni, majd az első szakasz végén szintén búcsúzó Jenson Buttonnal közösen felsétáltak az interlagosi pálya dobogójára.

Mc

Alonso egyébként nem futott mért kört az időmérőn, ám a Brazil Nagydíj stewardjai feltehetően rajtengedélyt adnak majd neki. Csapattársa, Button a tizenhetedik helyet csípte el.

A Brazil Nagydíj futamát vasárnap, magyar idő szerint 17 órától rendezik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!