Rosbergé a pole, Hamilton autót tört az időmérőn - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole, Hamilton autót tört az időmérőn

HIRDETÉS

Nico Rosberg idei ötödik pole pozícióját szerezte meg a Német Nagydíj időmérő edzésén, ahol Lewis Hamilton egy műszaki hiba miatt balesetet szenvedett. A Mercedes német pilótája mögül a két Williams rajtolhat.



Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót a Német Nagydíjon, miután legnagyobb kihívója és egyben csapattársa, Lewis Hamilton az első etapban egy fékhiba miatt összetörte autóját, ami miatt egyébként piros zászlóval meg is állították a tréninget.

Hamilton hiányában Rosberg legnagyobb ellenfele Valtteri Bottas (Williams) volt, aki végül két tizeddel lemaradva a német mögött megszerezte a második helyet csapattársa, Felipe Massa előtt, akit nagy meglepetésre a negyedik helyen Kevin Magnussen követett a McLarennel.

A Red Bull duója, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel az ötödik, hatodik helyen végzett, Fernando Alonso előtt, míg az első tíz sorát Daniil Kvyat (Toro Rosso) és a Force India párosa, Nico Hülkenberg illetve Sergio Perez zárta.

Jenson Button (McLaren) nem tudott bejutni az utolsó etapba, ahogy a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen sem, aki négy tizeddel volt csak lemaradva Alonsótól, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy búcsúzzon a második körben.

Adrian Sutil (Sauber) számára nagyon rosszkor jött Hamilton balesete az első etapban, ugyanis a német pilóta éppen a szuperlágy abroncsokon futott, azonban a piros zászló miatt félbe kellett szakítania gyorskörét, így már korán búcsúzott.

Hamilton kiesése előtt futott mért köre elég volt ahhoz, hogy továbbjusson a második körbe, ám azon részt már nem tudott venni, így a 16. helyre rangsorolták, azonban Esteban Gutierrez (Sauber) az elmúlt futamról magával hozott három helyes rajtbüntetése miatt egy pozíciót előreléphet.

Marcus Ericcson mért kör nélkül fejezte be a tréninget a Caterham hidraulikus problémája miatt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!