Rosbergé a pole, Hamilton falnak ment az időmérőn - F1VILÁG.HU

Rosbergé a pole, Hamilton falnak ment az időmérőn

HIRDETÉS

Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Európa Nagydíj időmérő edzésén. A második a rajtbüntetést kapó Sergio Pérez, míg a harmadik Daniel Ricciardo lett. Lewis Hamilton összetörte autóját.


Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Európa Nagydíj időmérő edzésén. A második a rajtbüntetést kapó Sergio Pérez, míg a harmadik Daniel Ricciardo lett. Lewis Hamilton összetörte autóját.

A szabadedzésen során úgy tűnt, a Williams és a Force India erős lehet a bakui versenypályán, azonban az időmérő előtt nem lehetett mindkét csapat boldogsága felhőtlen: Valtteri Bottas autóját egy csatornafedél rongálta meg a szombati tréningen, Sergio Perez pedig váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetésben részesült.

A Q1 kiesői a két Renault, a két Manor, Marcus Ericsson (Sauber) voltak, valamint Jenson Button, a McLaren versenyzője sem folytathatta a kvalifikációt, ő csak a 19. rajthelyet szerezte meg.

Ahogy a korábbi gyakorlásokon, az időmérőn is csúszkáltak a versenyzők, köztük Lewis Hamilton is, aki már a Q2 végén átélhetett néhány izgalmas pillanatot, amikor kicsúszott, és elfékezte gumijait. A brit ugyan továbbjutott, ám rossz hír számára, hogy ezekkel az abroncsokkal kell rajtolni a vasárnapi versenyen.

A Force India várakozásai nem valósultak meg Nico Hülkenberg esetében, a német versenyzőnek ugyanis szóltak, hogy nincs több abroncsa, valamint az üzemanyag is fogytán volt autójában – a pilóta így a bokszba hajtott, és a továbbjutás sem sikerült számára, a 12. helyről rajtolhat majd.

Fernando Alonsónak sem sikerült a top 10-be jutás, a spanyol versenyző a 14. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak.

A Q3-ban tovább folytatódott Hamilton balszerencse-sorozata, ugyanis a falhoz csapta autóját, így számára véget is ért az időmérő – a brit csak a 10. rajtkockát foglalhatja el holnap.

A pole pozíciót nagy fölénnyel Nico Rosberg szerezte meg, mögötte Sergio Perez végzett a második helyen, ám rajtbüntetése miatt csak a hetedik helyről indulhat. Daniel Ricciardo veheti át majd tőle a második pozíciót, az ausztrál mögött pedig a két Ferrari végzett Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen sorrendben. Vettel és Ricciardo egyébként ezredmásodpercre azonos köridőt autózott, azonban mivel az ausztrál érte el ezt először, övé lett a harmadik hely.

A két Williams nem a szabadedzéseken látott eredményeket hozta, Felipe Massa ugyanis a 6., míg Valtteri Bottas a 8. helyet szerezte meg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!