Rosberget lenyűgözték a Mercedes fejlesztései - F1VILÁG.HU

Rosberget lenyűgözték a Mercedes fejlesztései

HIRDETÉS

Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a Mercedes GP felkészülten vághat neki az idei szezonnak, miután az új fejlesztések, melyeket az utolsó téli teszt második felében mutattak be Barcelonában, komoly javulást eredményeztek.


Nico Rosberg úgy gondolja, hogy a Mercedes GP felkészülten vághat neki az idei szezonnak, miután az új fejlesztések, melyeket az utolsó téli teszt második felében mutattak be Barcelonában, komoly javulást eredményeztek.

A brackley-i bázisú alakulat úgy döntött, hogy egy alapcsomaggal kezdi meg a téli teszteket, így a kezdeti eredmények elég siralmasnak tűntek, ám a múlt héten bemutatott újítások – módosított kipufogó kivezetés, új diffúzor, szárnyak és karosszériaelemek – meghozták az eredményt, ami feltüzelte a csapatot.

„A csapat egyértelműen nagyon sokat fejlődött, amit jó volt látni” – mondta Rosberg, miután az élen végzett szombaton, a téli tesztek utolsó napján a katalán ringen, ahol hatalmas eső fogadta a mezőnyt.

„Természetesen még nem lehetünk teljesen elégedettek, mert még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, hiszen a bajnoki cím megszerzése a cél, azonban a dolgok kezdenek jó irányba haladni, amit remek látni.”

Rosberg úgy gondolja, hogy a Mercedes GP visszatért az élbolyba, miután az első teszteken igen gyenge teljesítményt nyújtott, és jogosan kapott rengeteg kritikát, mind a szakértőktől, mind pedig a rajongóktól.

„Egyértelműen sokat javultunk, és ismét visszatértünk legnagyobb ellenfeleink közé” – folytatta.

„Sokkal keményebb téli szezont teljesítettünk, mint amire számítottunk, azonban a kemény munka meghozta a gyümölcsét, és fordítani tudtunk a helyzeten az új elemekkel, és fejlesztésekkel.”

„A csapat képes volt előrukkolni ezekkel az újításokkal, amik azonnal működtek, ahogyan felkerültek az autóra, ami nem volt elmondható a tavalyi évben, mikor szintén folyamatosan jöttek az új elemek, de azok nem akartak működni élesben.”

Mindezek ellenére a német versenyző úgy gondolja, hogy a szezonnyitón még nem lesznek olyan helyzetbe, hogy harcba tudjanak szállni a győzelemért, ugyanis véleménye szerint a Red Bull Racing az, akit le kell majd győzni az elsőségért.

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy egy csapat tisztán az élen áll, és azok nem mi vagyunk jelen pillanatban, de lehet, rosszul gondolom” – magyarázta. „Arra számítunk, hogy jobbak leszünk, mint a tavalyi évben, és ez a legfőbb dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!