Rosberggel szerződést hosszabbított a Mercedes

Legalább 2013 végéig a Mercedesnél folytatja forma-1-es pályafutását Nico Rosberg – jelentette be a brackley-i gárda csütörtökön hivatalos közleményben.


Legalább 2013 végéig a Mercedesnél folytatja forma-1-es pályafutását Nico Rosberg – jelentette be a brackley-i gárda csütörtökön hivatalos közleményben.

A német tehetség tavaly töltötte első szezonját a Mercedes színeiben, és noha a közelmúltban összefüggésbe hozták a Ferrarival, a minap hivatalosan is eldőlt, hogy Rosberg elkötelezett jelenlegi munkaadója iránt.

A csapat által csütörtökön kiadott tájékoztatás ugyan nem határozza meg pontosan, mennyi időre is szól a 26 esztendős versenyző szerződése, a megfogalmazás szerint 2013-ban még biztosan a csapatnál lesz, és lehetőség van arra is, hogy tovább maradjon az alakulatnál, tehát feltételezhető, hogy Ross Brawnék opcióval rendelkeznek a 2014-es évadra is.

„Nagyon izgatott vagyok a Mercedesszel való szerződésem kiterjesztése miatt” – fogalmazott Rosberg.

„Életem egyik fénypontja lenne, ha nyerhetnék az Ezüstnyilakkal, és nagyon élvezném, ha segíthetném a csapatot abban, hogy a legjobb legyen a Forma-1-ben.”

„Biztos vagyok abban, hogy ez a csapat képes győztes autót adni nekem, és hogy képesek leszünk hozzátenni valamit az Ezüstnyilak örökségéhez.”

A csapatfőnök, Ross Brawn hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy meghosszabbítottuk szerződésünket Nicóval, hiszen tudjuk, hogy ő egy olyan versenyző, aki képes versenyeket és bajnoki címeket nyerni.”

„Nico kivételesen jól szerepelt az elmúlt két évben, hozta az eredményeket, noha a jelenlegi autó technikai képességei igencsak korlátozottak voltak. Kiváló a munkához való hozzáállása, és Michaellel [Schumacher] együtt olyan párost alkotnak számunkra, mely következetesen tudja inspirálni a csapatot a további fejlődés irányába.”

„Szeretnénk Nicónak olyan autót biztosítani a jövőben, mely lehetővé teszi számára, hogy a mezőny elejében harcoljon, és hogy megszerezze jól megérdemelt első győzelmét a Forma-1-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!