Rosbergnek reményt adott Hamilton megpördülése - F1VILÁG.HU

Rosbergnek reményt adott Hamilton megpördülése

HIRDETÉS

A vasárnapi Brazil Nagydíjon győztes Nico Rosberg azt mondja, megkönnyebbülést és reményt adott számára, hogy látta, amikor bajnoki riválisa, egyben csapattársa, Lewis Hamilton megpördült az interlagosi futamon.


A vasárnapi Brazil Nagydíjon győztes Nico Rosberg azt mondja, megkönnyebbülést és reményt adott számára, hogy látta, amikor bajnoki riválisa, egyben csapattársa, Lewis Hamilton megpördült az interlagosi futamon.

Hamilton már azzal világbajnok lehet jövő hétvégén, Abu Dhabiban, ha Nico Rosberg mögött „csak” másodikként fut be a szezonzárón, Rosberg szempontjából tehát létfontosságú volna, hogy csapattársa dolgát más tényezők is megnehezítsék majd.

Amikor a német versenyzőt arról kérdezték, milyen jelentősége volt Hamilton tegnapi kicsúszásának, így felelt: „Jó volt látni, és remélem, hogy kicsit megrengette az önbizalmát.”

„Nyernem kell Abu Dhabiban, de az ő „segítségére” is szükség lesz – szóval majd meglátjuk, hogy alakul. Brazíliában is megmutatta, hogy az utolsó verseny előtt is lehetnek hibák.”

Rosberg elárulta, köszönhetően Hamilton megpördülésének sikerült kényelmes előnyt kiépítenie az angollal szemben, így jobban tudott spórolni a gumikkal is.

„Örömmel hallgattam, hogy időt veszített. Jól jött, mert legalább tudtam vigyázni a gumikra.”

A Mercedes versenyzője beszélt arról is, alapvetően nem tetszik neki a duplapontos szezonzáró ötlete, most azonban el kell fogadnia, hogy ez az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhat. A német csalódott amiatt, hogy most már nem kizárólag a saját kezében van a sorsa.

„Kár, hogy 4 pont híján már nem az én kezemben van az ügy. Szükségem lesz Lewis segítségére is az utolsó futamon, vasárnap pedig kiderült, hogy bármi megtörténhet.”

Rosberg úgy véli, a Williams nagy segítségére lehet majd Abu Dhabiban.

Hirdetés

„Lewisnak nem szabadna a harmadiknál jobb helyen végeznie, ami azért elég nehéz azzal az autóval, ami rendelkezésünkre áll. Nem tudom, ki lesz képes arra, hogy második legyen – talán a Williamsnek összejöhet. Fantasztikus volna, ha valami varázslat folytán javulni tudnának és megcsinálnák.”

„A végsebességüket látva ez reális lehet – szóval talán vannak még tényezők, amik a kezemre játszhatnak. Kicsit motiválnom kell Felipe Massát, hogy abszolút jó formában legyen, és mögöttem a második helyen érjen célba!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!