Verstappen vs. Ocon

Rosbergnél szóba sem kerül a bajnoki cím

Nico Rosberg ugyan magabiztos győzelmet aratott Monacóban, de mint mondja, ettől még nem oldódtak meg a problémáik, így a világbajnoki címmel kapcsolatos kérdéseket is értelmetlennek tartja.


Nico Rosberg ugyan magabiztos győzelmet aratott Monacóban, de mint mondja, ettől még nem oldódtak meg a problémáik, így a világbajnoki címmel kapcsolatos kérdéseket is értelmetlennek tartja.

„Egyáltalán nem akarok a bajnoki címről beszélni, mert két hete még 70 másodpercre voltunk a győztestől”- utalt a Spanyol nagydíjra Rosberg, amikor szintén a pole pozícióból rajtolva lett hatodik.

„Ma sokkal jobb helyzetben voltunk. Ez egy más pálya volt, és ezúttal könnyen meg tudtam óvni a gumikat. Azonban emiatt még nem várhatjuk őrült nagy optimizmussal a következő versenyeket.”

„A versenytempónkkal továbbra is problémák vannak, ráadásul a fejlesztési versenyben is mindenki keményen odateszi magát. Szóval nem gondolok a bajnoki címre, ma kizárólag Monacóra gondolok”- szögezte le egyértelműen, hogy a győzelem ellenére továbbra is két lábbal a földön kell járniuk.

A monacói sikerrel egyébként Rosberg egy gyerekkori álmát váltotta valóra: „Még nagyon kicsi voltam, amikor néztem a versenyt. Az első emlékem Ayrton Senna volt a sárga sisakjával a piros-fehér autóban. Ez a legkülönlegesebb verseny számomra, hihetetlen, hogy sikerült megnyernem. Az ilyen érzelmes pillanatok segítenek átlendülni a nehezebb időszakokon. Lenyűgöző.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Bottas idén nagyon felidegesítheti Hamiltont

A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

Schumacher rekordjait is megdöntheti Hamilton – Rosberg

Azok után, hogy Mexikóban bebiztosította Forma-1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét, volt csapattársa, egyben legyőzője, Nico Rosberg szerint Lewis Hamilton a következő években Michael Schumacher rekordjait üldözheti.

Friss hírek