Russell: Nem egy csapat idióta vagyunk - F1VILÁG.HU

Russell: Nem egy csapat idióta vagyunk

HIRDETÉS
George Russell, a Williams F1-es versenyzője szerint fontos a csapattagok számára, hogy a leggyorsabb kerékcsere az ő nevükhöz fűződik az idei évben.
Fotó: Williams

A Francia Nagydíjon Robert Kubica csapata 1,97 másodperc alatt cserélte le a lengyel kerekeit, ami az idei év eddigi leggyorsabb kiállása volt. A versenyzők szerint fontos, hogy ha már az eredmények nem jönnek, legalább a helyszíneken legyen egy kis sikerük

A Williams egyelőre csak szenved az idei évben, képtelenek felvenni a harcot a mezőny többi tagjával, azonban a bokszkiállásokat híresen gyorsan teljesítik már évek óta

Russel szerint fontos, hogy az emberek megtalálják a motivációt számukra – és ebből látszik, hogy a Williamsnél mindenki a maximumot nyújtja, hiszen a szerelők ugyanúgy megszenvedik az eredménytelenséget, mint ők. 

„Egy F1-es csapat egy óriási struktúra, és tény, hogy mindenkinek, aki a pályára jön – legyen az a Williamsnél vagy a Mercedesnél, akárkinél – az a feladata, hogy kihozza a maximumot abból, amije van” – nyilatkozta Russell a Motorsport.com-nak. 

„Ők nem a tervezők vagy az aerodinamikával foglalkozó emberek, szóval függetlenül attól, hogy az első vagy az utolsó pozícióért küldenek, még mindig megvan a motivációjuk, hogy megmutassák, ők a legjobbak a rajtrácson.”

„Különösen a szerelőknek könnyű lenne hátradőlni, és azt gondolni, hogy „mi nem versenyzünk semmiért”, de fontos, hogy megmutassuk, nem egy csapat idióta vagyunk, habár nem jól mennek a dolgok jelenleg” – folytatta a brit. 

Russell hozzátette, a csapat hosszú távban gondolkodik, és azon dolgoznak, hogy az „alapokat újraépítsék”. 

„Van oka annak, hogy most nem jól alakulnak a dolgaink. A tavalyi év óta nagy filozófiai váltás volt, és gyakran 3 lépést kell tenned hátrafelé ahhoz, hogy aztán egyet előrelépj. Most mi még mindig a hátrafelé lépkedés fázisában vagyunk, de azon vagyunk, hogy ezen változtassunk.”

„A pozitív dolog számunkra, és ami mindig motivál engem és a csapatot is a pályán, hogy hosszú távú terveink vannak. Ha rövid távon minden jónak tűnik, az eredményeket mindig itt és most akarjuk, akkor ezzel lehet, hogy nehéz helyzetbe kerülünk a következő évben. Le kell tenni az alapokat. Mi ebben a folyamatban vagyunk jelenleg.

Hirdetés

Robert Kubica is hasonló véleményen van, mint csapattársa, és örül a csapat kis sikereinek is.

„Nem könnyű nekik, megvan a problémánk, és a bokszkiállásnál a srácoknak megvan a saját versenyük. Feltételezem, ha én is köztük lennék, akkor elégedettséggel töltene el, ha mi lennénk a leggyorsabbak. Így legalább valami pozitív dolgot is publikálhatunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!