Russell: Nem Kubica az, akivel harcolni akarok

Fotó: Williams
Fotó: Williams
George Russell, a Williams F1-es pilótája reálisan látja a csapat helyzetét, azonban elmondta, nem az a célja, hogy csak a csapattársával küzdjön a szezon során.

Lehangolóan kezdődött a Williams idei szezonja: a tesztekre későn érkezett meg az autó, a szezonnyitón pedig esélyük sem volt a többiekkel szemben. 

Russell újoncként csatlakozott idén a Forma-1-be, így számára a fő cél jelenleg az, hogy tanuljon. A fiatal pilóta úgy érzi, egy versenyző a csapattársához tudja csak mérni magát, így lesz bőven kihívás számára az idei évben Kubica mellett. 

„Csak a csapattársad az, akivel össze tudod magad hasonlítani” – nyilatkozta Russell, aki az első futamon Kubica előtt végzett, habár a lengyelnek problémái voltak.  

„Nyilvánvalóan nem vagyok csalódott, hogy én voltam előrébb, de végső soron nem ellene akarok harcolni az utolsó helyeken. Együtt kell dolgoznunk, hogy jól csináljuk.”

„Személy szerint egy kicsit elégedett vagyok a hétvége után. A szombat remek nap volt számomra, emelt fővel hagytam el a pályát, majd a versenyen tudtuk, hogy miért kell küzdenünk.”

„És nyilván a küzdelem nem volt igazságos Roberttel, mert a rajtnál megsérült az autója. Szóval mindkettőnknek az volt a cél, hogy hazahozzuk az autót, és sokat tanuljunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Orosz kézbe kerülhet a Williams?

Az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a milliárdos Dmitry Mazepin számára, hogy felvásárolja az F1-es Williams istállót.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek