Sainz: A Ferrari és a Red Bull szintjére akarunk kerülni

Fotó: Renault
Fotó: Renault

A Renault versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, versenyautójuk minden egyes területén javíthatnak, és pontosan ez kell ahhoz, hogy egyszer elérjék végső céljukat, és az élmezőnyben harcoljanak.

A francia gyártó idén rendszeresen a pontszerző pozíciókért harcolhat, ám jelenleg a Ferrari motorjait használó Haas csapata komoly ellenfélnek bizonyult.

Sainz azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban 2018-ban, ám rámutatott arra, a Renault célja alapvetően az, hogy a top 3-ba kerüljön.

„A Haas meglepetést okozott, de a Renault célja, hogy egy kicsit azért előrébb kerüljön – a Red Bull és a Ferrari szintjére. Ami azt illeti, továbbra is a top 3 a célunk” – mondta Sainz, majd hozzátette, a Haas tempója a gyors pályákon „majdhogynem olyan, mint a három élcsapaté”.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Renault-nak miben kellene fejlődnie, így felelt: „Az autót tekintve minden egyes területen lehet fejlődni. Nem tudok rámutatna egy olyan pontra sem, amin ne javíthatnánk jelenleg.”

„És ezt pozitívumként említem, nem pedig kritikaként. Szerintem kellően konstruktív dolog, ha azt mondjuk, hogyha világbajnokok akarunk lenni újra, minden tekintetben javulnunk kell. Találkoztam a gyárban dolgozókkal, és tudom, hogy mindenki tökéletesen képes erre.”

„Viszont azt gondolom, ez a csapat jelenleg arra van felkészülve, hogy a 4. helyen zárja a konstruktőri bajnokságot. Sok fejlesztésünk lesz még. Ez a jó dolog abban, hogy nagycsapat vagyunk. És meggyőződésem, hogy vissza tudunk vágni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek