Sainz a leggyorsabb volt, de figyelmeztet: „A Ferrari és a Red Bull sokkal jobbat tud ennél!” - F1VILÁG.HU

Sainz a leggyorsabb volt, de figyelmeztet: „A Ferrari és a Red Bull sokkal jobbat tud ennél!”

HIRDETÉS
Hiába végzett az élen a Forma-1-es tesztek szerdai napján Carlos Sainz, a spanyol pontosan tudja, az olyan csapatok, mint a Ferrari és a Red Bull „sokkal gyorsabb” körökre képesek annál, mint amilyet ő futott Barcelonában.
Fotó: McLaren

A McLaren meggyőzően szerepel a második barcelonai teszthéten: kedden Lando Norris, szerdán pedig Sainz volt a leggyorsabb. A spanyol versenyző a tesztidőszak eddigi legjobb idejével, 1 perc 17,144 másodperccel végzett az élen tegnap.

Sainz a Pirelli C4-es keverékével futotta meg legjobbját, mellyel 1 másodpercen belülre került Lewis Hamilton tavalyi, pole pozíciót érő idejéhez a Spanyol Nagydíjon.

Arra a kérdésre, hogy mennyire használt időmérős beállításokat szerdán, a McLaren versenyzője így felelt: „Nos, azt gondolom, nem az én tisztem állást foglalni ebben a kérdésben, de ha elég okosak, akkor látják, milyen etapot mentünk, és gyaníthatják, hogy jó próbálkozás volt.”

Sainz mindenesetre szerdai körét „gyorsnak” jellemezte, habár tudja, a McLaren „még nem tart ott, ahol szeretne”.

„Nagy lehetőségek vannak még a fejlődésre. Ami igazán fontos a tesztidőszakban, hogy valahányszor pályára gurultam, az autó fejlődött. Az egyensúly jobb lett az elmúlt pár napban, ennek hála pedig egyre többet hozhatunk ki az autóból.”

„De hosszú szezon vár ránk, és tovább kell dolgoznunk, mert még nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

„Keményen kell dolgoznunk, mert az 1 perc 17,1 másodperces idő gyorsnak számít Barcelonában, de szerintem az olyan csapatok, mint a Ferrari és a Red Bull sokkal lejjebb tudja szorítani, sokkal gyorsabb tud lenni ennél. Szóval óvatos és higgadt vagyok.”

Sainz hozzátette, rengeteg minden változott az MCL34-es versenygépen annak debütálása óta.

„Gyakorlatilag minden fejlődött. Vannak még egyensúllyal kapcsolatos problémák, amiken dolgozunk, és ezektől nem tudunk megszabadulni addig, amíg nem teszünk fel fejlesztéseket az autóra. De erről szól a Forma-1: el kell dönteni, hol kell javítanunk, és a következő versenyekre fejlesztésekkel kell előállnunk, hogy fejlődjünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!