Sainz: A McLarennel sem fogok győzelmekért harcolni jövőre

Fotó: Renault
Fotó: Renault

A jövőre már a McLaren színeiben versenyző Carlos Sainz nem számít arra, hogy a brit istálló 2019-ben újra a győzelmekért harcolhat majd.

A spanyol azt mondja, még ha sikerül is feljavulnia a McLarennek, jobb eredményekért vélhetően nem harcolhat majd, mint idén a Renault-val.

Sainz az EFE hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, éppen ezért a bajnoki álmok megvalósulása még „igencsak messze van”.

„Ha nem egy Ferrariban, vagy Mercedesben ülsz, a világbajnoki cím megnyerése egy kicsit nehézkes” – mondta mosolyogva, majd hozzátette, a McLarennek idén „nehéz éve volt”, mely során rá kellett jönniük, hogy „talán nem a megfelelő irányba haladtak”.

„De azt gondolom, ez segített nekik a tanulásban, abban, hogy a nulláról kezdjenek mindent. Ez azt jelenti, hogy reálisan kell látnunk a helyzetet, és tudjuk, hogy olyan pozíciókért fogunk harcolni, mint amilyenekért most én harcolok a Renault-val.”

Sainz ennek ellenére úgy érzi, jó választás volt számára a McLaren, hiszen „a második legnagyobb presztízzsel bíró F1-es csapatról van szó”.

„Minden vállalat, csapat és versenyző átmegy hullámvölgyeken, a McLaren pedig most egy ilyen időszakot él meg. De hiszem, hogy tudják, hogyan kell felállni, hiszen a Forma-1 történetének egyik legjobb csapatáról van szó.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Friss hírek