Fotó: Renault
Hírek

Sainz: A McLarennel sem fogok győzelmekért harcolni jövőre

Fotó: Renault

A jövőre már a McLaren színeiben versenyző Carlos Sainz nem számít arra, hogy a brit istálló 2019-ben újra a győzelmekért harcolhat majd.

A spanyol azt mondja, még ha sikerül is feljavulnia a McLarennek, jobb eredményekért vélhetően nem harcolhat majd, mint idén a Renault-val.

Sainz az EFE hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, éppen ezért a bajnoki álmok megvalósulása még „igencsak messze van”.

„Ha nem egy Ferrariban, vagy Mercedesben ülsz, a világbajnoki cím megnyerése egy kicsit nehézkes” – mondta mosolyogva, majd hozzátette, a McLarennek idén „nehéz éve volt”, mely során rá kellett jönniük, hogy „talán nem a megfelelő irányba haladtak”.

„De azt gondolom, ez segített nekik a tanulásban, abban, hogy a nulláról kezdjenek mindent. Ez azt jelenti, hogy reálisan kell látnunk a helyzetet, és tudjuk, hogy olyan pozíciókért fogunk harcolni, mint amilyenekért most én harcolok a Renault-val.”

Sainz ennek ellenére úgy érzi, jó választás volt számára a McLaren, hiszen „a második legnagyobb presztízzsel bíró F1-es csapatról van szó”.

„Minden vállalat, csapat és versenyző átmegy hullámvölgyeken, a McLaren pedig most egy ilyen időszakot él meg. De hiszem, hogy tudják, hogyan kell felállni, hiszen a Forma-1 történetének egyik legjobb csapatáról van szó.”

Szólj hozzá!