Verstappen vs. Ocon

Sainz: A Renault-nál elért fejlődés sokat segít a McLarennél

Fotó: McLaren
Carlos Sainznak nagy segítségére lesz idén a McLarennél az a fejlődés, amin 2018-ban, a Renault csapatánál keresztül ment.

Carlos Sainznak nagy segítségére lesz idén a McLarennél az a fejlődés, amin 2018-ban, a Renault csapatánál keresztül ment.

A spanyol versenyző a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyét vette át a wokingi csapatnál, mellyel 2 évre szóló szerződést írt alá.

Sainz 2017-ben év közben csatlakozott a Renault-hoz, és a teljes tavalyi évet végigversenyezte a csapat színeiben.

„Az, hogy a Renault-hoz szerződtem, nagyszerű tapasztalat volt számomra, és segíteni fog most, hogy egy olyan, hasonló forrásokkal rendelkező csapathoz szerződöm, mint a McLaren” – mondta Sainz.

„Az elmúlt év tapasztalata rengeteget számít, jobban kiismertem magamat is, hiszen korábban csak azt a Carlost ismertem, aki a Toro Rossónál voltam. Versenyzőként szükségem volt erre.”

„Magammal vittem a jó dolgokat a Toro Rossótól, próbáltam alkalmazni őket a Renault-nál, most pedig magammal viszem a jó dolgokat a Renault-tól, és igyekszem összegyúrni őket a Toro Rossónál szerzett tapasztalatokkal.”

„Rengeteg dolog van, amit versenyzőként csinálhat az ember, és mindazt, amit megtanultam az elmúlt évben, viszem magammal a McLarenhez.”

Sainznak a 2018-as szezon elején voltak problémái, a Renault autójának hátsó stabilitása ugyanis nehezen kezelhető volt számára. Azt mondja, az ezzel kapcsolatban szerzett tapasztalatok is rendkívül értékesek számára.

„Ezért is dicsőítem a Renault-t. Segítettek nekem – valahányszor kérdeztem valamit, leírták nekem a választ, és megnézték, hogy tehetnek-e valamit. Versenyzőként kiváltság azt látni, ha egy csapat tényleg azt akarja, hogy kényelmesen érezd magad náluk, és megadják neked a legjobbat, amit csak tudnak.”

„Csapatként sokat fejlődtünk, és segítettek nekem is a fejlődésben, mint ahogy én is őket. Szóval ez az egész egy jól koordinált folyamat volt, amire szerintem mindketten büszkék lehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek