Sainz: A Renault-nál elért fejlődés sokat segít a McLarennél

Fotó: McLaren
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Carlos Sainz Jr, McLaren MCL33 Renault during the Test Days at Yas Marina Circuit on November 28, 2018 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)
Carlos Sainznak nagy segítségére lesz idén a McLarennél az a fejlődés, amin 2018-ban, a Renault csapatánál keresztül ment.

Carlos Sainznak nagy segítségére lesz idén a McLarennél az a fejlődés, amin 2018-ban, a Renault csapatánál keresztül ment.

A spanyol versenyző a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyét vette át a wokingi csapatnál, mellyel 2 évre szóló szerződést írt alá.

Sainz 2017-ben év közben csatlakozott a Renault-hoz, és a teljes tavalyi évet végigversenyezte a csapat színeiben.

„Az, hogy a Renault-hoz szerződtem, nagyszerű tapasztalat volt számomra, és segíteni fog most, hogy egy olyan, hasonló forrásokkal rendelkező csapathoz szerződöm, mint a McLaren” – mondta Sainz.

„Az elmúlt év tapasztalata rengeteget számít, jobban kiismertem magamat is, hiszen korábban csak azt a Carlost ismertem, aki a Toro Rossónál voltam. Versenyzőként szükségem volt erre.”

„Magammal vittem a jó dolgokat a Toro Rossótól, próbáltam alkalmazni őket a Renault-nál, most pedig magammal viszem a jó dolgokat a Renault-tól, és igyekszem összegyúrni őket a Toro Rossónál szerzett tapasztalatokkal.”

„Rengeteg dolog van, amit versenyzőként csinálhat az ember, és mindazt, amit megtanultam az elmúlt évben, viszem magammal a McLarenhez.”

Sainznak a 2018-as szezon elején voltak problémái, a Renault autójának hátsó stabilitása ugyanis nehezen kezelhető volt számára. Azt mondja, az ezzel kapcsolatban szerzett tapasztalatok is rendkívül értékesek számára.

„Ezért is dicsőítem a Renault-t. Segítettek nekem – valahányszor kérdeztem valamit, leírták nekem a választ, és megnézték, hogy tehetnek-e valamit. Versenyzőként kiváltság azt látni, ha egy csapat tényleg azt akarja, hogy kényelmesen érezd magad náluk, és megadják neked a legjobbat, amit csak tudnak.”

„Csapatként sokat fejlődtünk, és segítettek nekem is a fejlődésben, mint ahogy én is őket. Szóval ez az egész egy jól koordinált folyamat volt, amire szerintem mindketten büszkék lehetünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!