Fotó: McLaren
Hírek

Sainz elárulta, milyen volt az első nap a McLarennél

Szerdán, Abu Dhabiban bemutatkozhatott a McLaren Forma-1-es csapatának színeiben Carlos Sainz. A spanyol azt mondja, egy álma vált valóra.

Sainz remek formában versenyzett a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon: a Renault színeiben a 6. helyen ért célba, miután a 11. helyről rajtolt.

Az ifjú versenyző azt mondja, tökéletes módon távozott a francia istállótól.

„Egy nagyszerű eredménnyel kezdhetünk neki egy új fejezetnek” – mondta Sainz.

„Nagyszerű érzésekkel jöttem a McLarenhez, köszönetet mondva a Renault-nak az elmúlt másfél évért. Teljesen motivált és feltöltődött vagyok.”

„Nagyszerű eredményt értünk el idén. A 4. hely volt a célunk a bajnokságban, ezzel a 6. hellyel pedig vasárnap kinyírtuk az ellenfeleket, és stílusosan zártuk az évet. Pontosan ilyen eredménnyel szerettem volna búcsút inteni a Renault-nak.”

Szerdán, a Pirelli gumitesztjén Sainz már a McLaren autóját vezethette.

„Valójában egy álom megvalósulása volt, amikor először pályára gurultam a McLaren versenyzőjeként. Rengeteg kört megtettem, hálás vagyok a csapatnak azért, hogy egy ilyen megbízható autót adtak alám.”

„Élveztem az egészet az elsőtől a 150. körig. Nagyszerű érzés volt, és örülök, hogy a lehető legjobb módon fejezhettük be a szezont. Amint kihajtottam a bokszból, rögtön kényelmesen éreztem magam az autóban.”

Fotó: Pirelli

„Természetesen mindig vannak apró dolgok, amiken javítani lehet, és új dolgok, amikhez alkalmazkodni kell, mint például az ülés és a vezetési stílus. De már az első körtől kezdve elkezdhettem az alkalmazkodással foglalkozni, megismerhettem az új gombokat és procedúrákat.”

„Intenzív néhány nap volt az abu dhabi verseny után, rengeteg nevet megtanultam, megismertem az autó működését. Nagyon várom már, hogy még több időt töltsek el a gyárban, hogy még jobban megismerjem a csapatot, és a lehető legjobban felkészüljek 2019-re.”

Szólj hozzá!