Sainz: Életem versenye! - F1VILÁG.HU

Sainz: Életem versenye!

HIRDETÉS
Carlos Sainz motorcsere miatt a mezőny legvégéről volt kénytelen megkezdeni az Osztrák Nagydíjat. Ennek ellenére szenzációs versenyt futott, átgázolt a mezőnyön és a bravúros nyolcadik hellyel értékes pontokat gyűjtött.
Carlos Sainz Jr (ESP) McLaren MCL34 leads Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Austrian Grand Prix, Sunday 30th June 2019. Spielberg, Austria.

A tegnapi időmérő után legszívesebben el sem indult volna a mai napon, ugyanis csalódott volt, amiért nem tudta megmutatni a McLarenben rejlő potenciált. Ami azonban késik, az nem múlik – szokták mondani, és ez most a spanyol versenyző teljesítményére is igaz, Sainz ugyanis fantasztikus versenyt ment: nagyszerű tempója és a csapat remek stratégiája négy pontot ért a Red Bull Ringen. A spanyollal madarat lehetett volna fogatni a futamot követően, amikor az élményeiről mesélt:

Életem egyik legjobb versenye volt! Az elején próbáltam spórolni a gumikkal, hogy minél több kört kint tudjak maradni az első etapon. Végül a 41-42. kör környékéig húztam a kerékcserét, amivel pozíciókat nyertünk. A friss abroncsokon két másodperccel gyorsabb voltam, mint a körülöttem autózók. A végén Gaslyhoz is közel kerültem, de az egyik rázókő miatt megsérült az első szárnyam, így őt már nem tudtam elcsípni. Kicsit kár érte, de az utolsó helyről előrejöttem a nyolcadikra, ennél kívánni sem kívánhattam volna jobbat. Na jó, talán, ha nem sérül a kocsi és megelőzhettem volna Gaslyt, vagy akár még Norrist, de nem panaszkodom, nagyon elégedett vagyok” – fogta a végén kicsit poénosra a nyilatkozatot Carlos.

Csapattársa Lando Norris a hatodik lett, így ismét dupla pontszerzést ünnepelhetett a wokingi istálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!