Sainz „előkelő helyet” foglal el a McLaren listáján - F1VILÁG.HU

Sainz „előkelő helyet” foglal el a McLaren listáján

HIRDETÉS
Fotó: Renault

Igazán előkelő helyet foglal el a McLaren Forma-1-es csapatának listáján Carlos Sainz – a patinás brit istálló még nem döntött arról, milyen versenyzőkkel vág neki a 2019-es szezonnak.

A McLarennél Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne szerződése is lejár az idei szezont követően. Előbbi versenyző még azt mérlegeli, folytassa-e F1-es pályafutását a következő években, Vandoorne számára pedig meglehetősen nehezen alakult az év első fele.

Miután a Renault a héten bejelentette, jövőre a Daniel Ricciardo – Nico Hülkenberg kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, Carlos Sainznak távoznia kell a csapattól. Bár jó esély van rá, hogy az ifjú spanyol Ricciardo helyét veszi át a Red Bullnál, több kérője is lehet – köztük a McLaren.

„Carlost egy igazán kiváló versenyzőnek tartjuk” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője még Ricciardo szerződésének bejelentése előtt.

„Természetesen Carlos potenciálisan a versenyzői piacon van, de azt nem tudjuk pontosan, mi a pontos szituáció a Renault és a Red Bull kapcsán. Ugyanakkor ő kétségkívül olyasvalaki, akit fontolóra vesz az ember, ha végig megy a listáján.”

„Ha szabad lenne, nekünk pedig lenne egy ülésünk, akkor igazán előkelő helyet foglalna el a listánkon.”

Ha Sainzot nem sikerülne megszereznie a McLarennek, akkor vagy Vandoorne maradna Alonso csapattársa jövőre, vagy pedig a tartalékos Lando Norrisnak adnának lehetőséget. Azt viszont nem tudni, hogy döntene a csapat, ha Alonso a visszavonulás mellett döntene.

„Hosszú távú megállapodásunk van Stoffellel és Fernandóval, de nyilván tudják, hogy ezek a szerződések számos tényezőből állnak. Akkor hozzuk meg a döntésünket, ha már készen állunk” – mondta Brown.

„Gyanítom, hogy ez nem sokkal a nyári szünet után történik meg. Még vizsgáljuk, elemezzük azt, hogy mi a legjobb kombináció a McLaren számára. És Stoffel is szerves részét képezi ennek a fontolgatásnak.”

Hirdetés

„Landóról pedig azt gondoljuk, hogy a jövő nagy csillaga. Ha van egy ilyen nagyszerű tehetségünk, mint Lando, akkor nyilván szeretnénk őt magunknál tartani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!