Sainz: Én csapatjátékos vagyok, Verstappen rosszfiú - F1VILÁG.HU

Sainz: Én csapatjátékos vagyok, Verstappen rosszfiú

HIRDETÉS

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz Jr. azt mondja, csapattársa, Max Verstappen élvezi, hogy a rosszfiú szerepében tetszeleghet.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz Jr. azt mondja, csapattársa, Max Verstappen élvezi, hogy a rosszfiú szerepében tetszeleghet.

A holland versenyző a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon fittyet hányt csapata utasítására, miszerint engedje el maga mellett spanyol csapattársát, hogy az megpróbálhassa megtámadni az előttük autózó Force Indiát.

A csapatutasítás ellenére Franz Tost, az istálló csapatfőnöke azt mondta, Verstappen helyesen tette, amit tett, Sainz azonban azt mondja, amikor őt kérték hasonlóra, mindig elengedte maga mellett a Forma-1 legfiatalabb F1-es újoncát.

„Az én hozzáállásom nem változik. Tudom én, miről szól ez. Szereti játszani a rosszfiú szerepét, én tudtam is erről, de most meg is mutatta” – mondta Sainz Jr.

„A csapathoz való hozzáállásom ugyanaz marad. Ha kérnek valamit, megbízom bennük. Csapatjátékos vagyok. Amikor önzőnek kell lennem, majd megteszem, de eddig nem volt szükség erre, mert bízom bennük, és valahányszor helycserét kértek, engedelmeskedtem.”

„Malajziában, az utolsó etapban, amikor Max megelőzött… nos, az sem volt előzés. Elengedtem, és aztán mindenki azt mondta, hogy ’micsoda előzés volt’, én meg azt válaszoltam, hogy ’ugyan már, elengedtem.’ Aztán Monacóban, amikor Seb [Vettel] mögött voltam, a Rascasse után félreálltam, ő pedig elmehetett – mindezt azért, mert ő szuperlágy gumikon volt.”

Sainz azt mondja, Verstappen azért nem engedte el őt maga mellett Szingapúrban, mert nem volt biztos abban, hogy visszaadja majd a helyét, ha nem jár sikerrel.

„Amennyire én tudom, azért nem engedett el, mert nem tudta, hogy visszaengedem-e a futam végén. Meg tudom érteni a gondolkodásmódját, ha az ember nem biztos benne, nem csinálja. De már Monacóban is voltak ilyen megbeszélések, tudnia kellett volna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!