Sainz erős szezonzárást akar a Renault-val

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Carlos Sainz azt mondja, amikor kiderült, hogy jövőre már nem lesz tagja a Renault csapatának, nagyon fontos volt számára az, hogy erős teljesítménnyel zárja a 2018-as évet.

Carlos Sainz azt mondja, amikor kiderült, hogy jövőre már nem lesz tagja a Renault csapatának, nagyon fontos volt számára az, hogy erős teljesítménnyel zárja a 2018-as évet.

A spanyol tehetség helyét 2019-ben Daniel Ricciardo veszi át a csapatnál, Sainz pedig Fernando Alonso helyén, a McLarennél folytatja a következő szezonban.

Az ifjú versenyző azt mondja, valójában motiválta őt a kialakult helyzet az évad második felére, a nyári szünet után pedig sikerült négyszer is a pontszerző pozíciókban végeznie a Renault-val.

„Elég könnyű lett volna a nyári szünet után azt mondani, hogy ’fejezzük csak be az évet, és gondolkodjunk már a következő szezonon” – mondta Sainz a Motorsport.com-nak adott interjújában.

„De tényleg azt éreztem, hogy befejezetlen ügyem van még a Renault-val – nem bizonyítanom kell, csak erősen akartam zárni az évet. Rengeteg motivációt találtam a nyári szünet után, Spa után. Azt mondtam, ’erősen akarom befejezni az idényt velük’.”

„Nagyon jó a kapcsolatom a szerelőkkel és a mérnökökkel, illetve a menedzsmenttel is. Emiatt pedig a bejelentés óta gőzerővel nyomom, hogy jó évet zárjak a Renault-nal.”

„És most épp ez történik, nem igaz? Nagyon erős versenyeink vannak. Az autó nem olyan, mint a szezon elején volt a teljesítményt tekintve, de jönnek a pontok, szóval büszke vagyok.”

Sainz egyébként a Red Bulltól kölcsönben szerepel idén a Renault-nál, Cyril Abiteboul ügyvezető pedig nemrég azt mondta, ez volt a legfőbb oka annak, hogy végül a spanyol pilóta nem volt opció számukra 2019-re, nem pedig a teljesítmény.

Sainz azt mondja, jelenlegi kiváló formája nem meglepetés főnökeinek.

„A szuzukai, a monzai és a szingapúri versenyeken szerintem jó volt a teljesítmény. Az időmérőkön és a versenyeken is jól szerepeltem. Csak idő kérdése volt, mire elkezdett feküdni nekem az autó, és egyre jobban eltaláltuk a beállításokat. Igazából soha nem aggódtam, csak idő kérdése volt, most pedig jönnek az eredmények.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!