Sainz: Furcsa, hogy kölcsönben vagyok a Renault-nál - F1VILÁG.HU

Sainz: Furcsa, hogy kölcsönben vagyok a Renault-nál

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, meglehetősen furcsa helyzetben van azért, mert a francia istálló úgymond kölcsönkapta őt a Red Bulltól. A spanyol szerint ebben a tekintetben inkább hasonlít egy futballistára, mint egy F1-es versenyzőre.

Sainz tavaly év közben szerződött a Toro Rossótól a Renault gyári csapatához, idén pedig már első teljes szezonját tölti az enstone-i istállónál.

Habár nem szokatlan, hogy a nagy gyártók kezdetben egy kiscsapatnál biztosítanak helyet ifjú felfedezettjeiknek, Sainz már negyedik évét tapossa az F1-ben, mégis kölcsönben szerepel a Renault-nál. Az ifjú versenyző továbbra is szerződésben áll a Red Bull-lal.

„Nem sok versenyzőről hallottam, akit kölcsönbe adtak, ezt inkább a futballban alkalmazzák” – mondta Sainz a Motorsport.com-nak.

„Egy kicsit furcsa helyzet ez, speciális helyzetben vagyok jelenleg. Ezért nem is szabad, hogy nagyon beleüljön ez a fejembe. Csak csinálnom kell, amit a Toro Rossónál is csináltam: folyamatosan jó versenyeket kell futnom, a dolgok pedig majd alakulnak, mint ahogy a Toro Rossónál is.”

„Amikor a Toro Rossónál voltam, ki tudta volna megmondani nekem, hogy idén már a Renault-nál leszek? Senki. Ez egy nagyon különleges helyzet.”

Mivel továbbra is szerződésben áll a Red Bull-lal, Sainzot bármikor visszahívhatják az energiaital-gyárosok. A Red Bullnál Max Verstappen helye 2020 végéig biztos, Daniel Ricciardo szerződése azonban idén lejár – és egyelőre még nem döntött a folytatásról.

Ha Ricciardo mégis marad az osztrák csapatnál, Sainz készen áll arra, hogy hosszabb távra is elkötelezze magát a Renault-val.

„Én próbálom magamat meggyőzni. Nagyon várom már, hogy teljesítsem az első teljes idényemet a Renault-val. Nyitva hagyom a lehetőségeimet, próbálok úgy teljesíteni, ahogy eddig is. A dolgok majd alakulnak maguktól – általában, ha az ember jól teljesít, jó dolgok jönnek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!