Sainz: Hasznos volt látni Alonso küszködését - F1VILÁG.HU

Sainz: Hasznos volt látni Alonso küszködését

HIRDETÉS

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, első Forma-1-es évében honfitársa, Fernando Alonso kiváló példaképként szolgált számára.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, első Forma-1-es évében honfitársa, Fernando Alonso kiváló példaképként szolgált számára.

Sainz a 15. helyen zárt a pontversenyben tavaly, bemutatkozó szezonjában hét alkalommal tudott pontot szerezni, ám emellett hét kiesés is szerepelt a neve mellett.

Alonso számára nehezebben alakult az év: a kétszeres világbajnok mindössze kétszer tudott a legjobb tízben végezni a McLarennel.

Sainz elárulta, folyamatosan figyelte, honfitársa miképp birkózik meg a nehéz helyzettel, és nagyon sokat tanult a rutinos pilótától.

„Ő egy nagyszerű példakép. Most pedig nehéz időszakon megy keresztül, ezért érdekes látni, hogyan reagál, hogyan birkózik meg az efféle dolgokkal” – mondta az ifjú spanyol.

„Érdekes megfigyelni mindezt, hogy az ember tanulni tudjon. Tavaly minden a tanulásról szólt. Nem kell, hogy Fernando tanácsokkal lásson el, mert én mindig figyelem őt. Nem jön oda hozzám és mondja azt, hogy ’talán próbáld meg ezt, vagy gondolkodj el azon’. Már azzal, hogy beszélgetek vele a versenyzői parádékon – ahogy gyakran tesztem –, vagy a paddockban, rengeteget tudok tanulni tőle.”

„Egy kicsit olyan, mint egy tükör, amiben az ember önmagát nézi.”

Sainz elárulta, nem teljesen elégedett első F1-es idényével, elmondása szerint ugyanis sokkal több pontot szerezhetett volna, ha nem hátráltatják sorozatos technikai hibák.

„Nem jó, amikor az ember nem szerez annyi pontot, amennyit megérdemelt volna. De alapvetően a Red Bullnál és a Toro Rossónál tudják, mennyi pontot szerezhettem volna, elvégezték a maguk kalkulációját.”

Hirdetés

„Szerintem sokan meglepődnének azon, mennyi pontot szerezhettem volna, ha nincsenek technikai gondjaim. A számítások alapján jóval előrébb is végezhettem volna, persze soha nem lehet tudni. De ezt el kell fogadni. Ilyen a sport, néha nemcsak rajtad múlnak a dolgok.”

„Remélhetőleg 2016-ban minden megoldódik, és megfelelően mennek a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!